• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Китайски технологичен гигант създаде трима нови милиардери за 2 дни

Китайски технологичен гигант създаде трима нови милиардери за 2 дни

/КРОСС/ Първоначалното публично предлагане на най-големия производител на батерии за електрически автомобили в света създаде трима нови милиардери за 2 дни, след като акциите продължиха да се покачват в Шенжен, съобщава Bloomberg.

Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) скочи с максимално допустимите 10% в във вторник преди обед след дебютен ръст от 44% в понеделник.
Това даде на компанията пазарна стойност от около 13.5 млрд. долара, а богатството на един от директорите й и акционер Пей Женхуа се увеличи и надмина границата от 1 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Основателят на компанията и основен акционер Зен Юкун и неговият помощник Хуан Шилин вече влязоха в списъка на милиардерите в Китай заедно с успешния скок в понеделник. Инвеститорите залагат, че CATL може да се справи с конкурентите Panasonic, които правят пакети за захранване с Tesla, подкрепяната от Уорън Бъфет BYD и корейската LG Chem, докато нарастващата популярност на електромобилите повишава търсенето на батериите, които ги задвижват.

Пей, председател на Suzhou TA&A Ultra Clean Technology Co., притежава 6.1% от CATL чрез холдингова компания и 44.2% от Suzhou TA & A със съпругата си, като му дава нетно богатство от 1 млрд. долара.
Първоначалното публично предлагане превърна CATL в най-голямата компания в китайския технологичен индекс ChiNext. 50-годишният Женг, който е инженер и стартира компанията преди 7 години, притежава 26% от CATL, а богатството му се оценява на 3.8 млрд. долара. Вицепрезидентът Хуан държи 12% и притежава 1.9 млрд. долара.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.