• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ в. 24 часа
Кабинетът изненадан, че БНБ ще печата пари
БНБ е изненадала служебния кабинет с решението си да печата пари, стана ясно вчера след заседанието на МС.
„Дайте ни време да се запознаем", помоли журналистите премиерът проф.Георги Близнашки. Служебният финансов министър Румен Порожанов направо сложи ръката на сърцето си и каза „Дори не знам за какво става въпрос, как да го коментирам".


в. Дума
Продължава чистката в областните управи
Служебният премиер Георги Близнашки обеща да продължи чистката в областните управи.
"Най-вероятно ще има още една серия, още няколко промени. Както виждате, не отиваме към масирано уволнение", обясни Близнашки. По думите му от извършените до момента проверки на областни управи не са открити нарушения. Премиерът припомни, че представителите на държавата по места са политически назначения.


в. Труд
Два бъбрека сродиха Мариян и Метин
Три години Мариян Георгиев (30 г.) от Ловеч мечтае да пие вода колкото му душа иска.
Но не може.
Защото е с тежкото заболяване гломерулонефрит. То агресивно атакува бъбреците му и младият мъж започва да ходи на хемодиализа. Три пъти седмично по 4 часа. От едното до другото „завързване" за очистващата машина Мариян има право да е изял и изпил не повече от 4 литра течности и храна. Затова с аптекарска точност той мери и поема до половин литър вода дневно...


в. Капитал Дейли
Дупката в бюджета достигна 1.2 млрд. лв.
Ръстът на разходите продължава да изпреварва този на приходите и към юли дефицитът в бюджета минава 1.147 млрд. лв., което е 1.4% от БВП. За сравнение, миналата година по същото време той е бил едва 170 млн. лв. Числото е опасно близо до планирания дефицит за цялата 2014 г., който е 1.8% от БВП. Това стана ясно от изнесените от служебния финансов министър Румен Порожанов предварителни данни за състоянието на държавните финанси.


в. Сега
Бюджетният дефицит през юли стигна рекордните 1.15 млрд. лв.
Законът за бюджета за 2014 г. със сигурност ще бъде променен за втори път в рамките на годината. Към края на юли дефицитът по консолидираната фискална програма е достигнал рекордните 1.147 млрд. лв., а през август се очаква да нарасне с поне 355 млн. лв. С това ще бъде изчерпан и дори надхвърлен пълният размер на планирания за тази година дефицит. Разчетите на Министерството на финансите показват, че изоставането няма как да бъде наваксано и България ще трябва да емитира допълнителен дълг, за да финансира недостига.


в. Новинар
Антракс и "син език" морят добитъка
Докато заразата от "син език" се разпространява със светкавични темпове в цялата страна, в Шуменско вече има съмнение за наличие на антракс. Животно, чийто стопанин е от село Загориче, е било евтаназирано, съобщи Дарик.
„Проби от умрялото животно са изпратени до националната лаборатория на 13 август, но резултати все още няма", обясни д-р Катя Райкинска, директор на Областната дирекция на Агенцията по храните в Шумен. По думите й всички останали животни в шуменското село вече са ваксинирани против "синя пъпка".


в. Монитор
Имаш дългове - уволняват те от работа
Все повече работодатели уволняват служителите само защото имат запор на заплатата, разказват юристи.
„Реално няма причина работодателите да се притесняват от този факт. Може би просто възприемат служителите с този проблем като ненадеждни", обясни пред „Монитор" адвокат Ива Тодорова, която има 4 подобни случая. Именно неправомерното уволнение от работното място е най-честата причина за среща на шеф и бившия му подчинен в храма на Темида.


в. Телеграф
24 000 ЛВ.ЗА БЕНГАЛСКИ ТИГЪР В НЕТА
Софиянец продава 5месечен бенгалски тигър в интернет. В обявата е посочена цена от 24 000 лв., но собственикът уточнява, че е склонен на допълнително договаряне. Гарантира, че животното има всички нужни документи за продажба.
Най-вероятно обаче това не е така, тъй като тигрите са едни от най-застрашените видове в света и търговията с тях се следи, коментираха експерти пред „Телеграф". Забранени за продажба у нас са и маймуните. Това обаче не спира десетки българи да си ги купуват и отглеждат като домашни любимци. Цените им в мрежата тръгват от 400-500 лв. и стигат до 3000 лв. за наймалките екземпляри джуджевидната мармозетка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.