• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

ГЕРБ реагира остро на изказването на Корнелия Нинова

ГЕРБ реагира остро на изказването на Корнелия Нинова

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов отговориха на обвиненията на БСП за намерението на правителството да изтегли нов заем от 1,2 млрд. лева. Борисов представи официална статистика от Националния статистически институт за държавния дълг.

Финансовият министър Владислав Горанов обвини социалистите, че традиционно правят спекулации с финансите на държавата.

От 5 милиарда лева през 2014 година в момента фискалният резерв е 11,5 милиарда лева, съобщи от парламентарната трибуна министърът на финансите.

Двете гаранционни споразумения, които правителството е предложило, са съгласувани и голяма част от преговорите са водени именно от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Изцяло в подкрепа на стратегията за стабилизиране на финансовата система, която рухна в предходния мандат, посочи още Горанов. 

На декларацията на лидера на БСП реагира и депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува, че кабинетът продължава да трупа дългове, иска нов заем от 1,2 млрд. лв. и вкарва страната в дългова спирала. Така всеки български гражданин вече дължи 30% от това, което е изработил, заяви от парламентарната трибуна тя и допълни: „Ако сте изкарали 100 лв., 30 лв. вече не са ваши!"
„Твърди се, че има преизпълнение в бюджета от 2 млрд. лв., а 16 млрд. лв. заем ви го разреши мнозинството. Къде са тези пари, че взимате нов дълг? Къде изхарчихте и преизпълнението и 16 млрд. лв. дълг?", нпродължи Корнелия Нинова.

Въпреки че Корнелия Нинова се обръщаше към премиера Бойко Борисов, който бе в парламента, на обвиненията й отговори зам.-председателката на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева.

„Ако е вярно, че късата памет гарантира дълъг живот, вие от БСП сте си гарантирали безсмъртие!", заяви Караянчева. На свой ред тя обвини опозицията, в лицето на БСП, че е тръгнала на кръстоносен поход за властта.

Караянчева продължи с подхода на лидера си като се похвали с постигнатото от собствената си партия. „Това, което ГЕРБ е построил и санирал няма аналог в 25-годишния период на прехода. Вие по времето на Орешарски нямате една лопата асфалт хвърлена", каза тя. 

На свой ред премиерът Борисов изреди официалните данни за това как се движи дългът спрямо БВП по години (за 2013 г. - 17,1%; за 2014 г. - 27%; за 2015 г. - 26,7%) и направи заключението, че когато статистиката говори, се мълчи. „Ако се върна назад във времето, ще кажа неща, които няма да са ви приятни. Следващия път, когато почнете да четете декларация, ще излизам", обърна се към червените парламентаристи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мухаха

Вярно ли Пекин е във Виетнам ??? ...

03.06.2016 17:14:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.