• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Фотоизложбата „Заедно стигаме по-далеч“ закрива Европейската седмица на мобилността в София

Фотоизложбата „Заедно стигаме по-далеч“ закрива Европейската седмица на мобилността в София

/КРОСС/ Фотоизложбата „Заедно стигаме по-далеч" ще бъде открита днес, 12 октомври 2017 год. от 18 ч. в изложбена зала „Триъгълната кула на Сердика" на бул.„Княгина Мария Луиза"16, от зам. кмета по транспорт Евгени Крусев и Екатерина Йорданова - председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм към СОС. Изложбата представя столицата ни през обектива на любители и професионалисти като един модерен, динамичен, развиващ се град, със съвременна инфраструктура и транспортна мрежа, обърната към екологията и поставила безопасността като приоритет.

Ще бъдат обявени и победителите във фотоконкурса „Заедно стигаме по-далеч", който се проведе от 1 септември до 10 октомври 2017 г.. Тринадесет от най-добрите снимки, избрани от журито и/или получили най-много харесвания на страницата на „Столичен електротранспорт"ЕАД във Фейсбук, ще бъдат включени в годишния календар на компанията.

Пътуваща изложба, която ще представи най-харесваните фотоси, ще бъде организирана в тролейбусите. Така пътуването на столичани ще стане по- забавно и по- красиво.

Фотоизложбата е последното от поредицата събития в рамките на Европейската седмица на мобилността 2017, която беше открита с едно по-различно, но впечатляващо модно ревю „Модата среща мобилността". Топ моделите „дефилираха" на велосипеди, а сред тях блестеше и мис Палестина. Тоалетите за ревюто на колела са дело на дизайнери от класа по мода на Николай Пачев от Нов Български Университет. Свои модели представи и талантливата Боряна Петрова, която наскоро се завърна с награда от участието си на Милано Фешън Уик. Трябва да подчертаем, че преди да впечатлят международното жури, тоалетите събраха аплодисментите на публиката на ревюто на седмицата на мобилността. Дефилето бе съпроводено от велошествие с участието на деца от район „Сердика" и служители от Столичния инспекторат.

Арт инсталацията „Чиста околна среда", изградена от три перпетуум мобиле въртележки, направени от рециклирани части на велосипеди и пластмасови бутилки, беше другата атракция, свързана с темата на Европейската седмица на мобилността тази година „Чиста, споделена и интелигентна мобилност".

Организаторите отделиха специално внимание на децата, чрез събития за запознаване с правилата за движение, с екологичните начини на придвижване, как да опазим природата чиста. Малчуганите рисуваха върху асфалт транспорта на бъдещето.

Ретро трамвая се включи активно в програмата чрез кампаниите „Дни на културното наследство", „Нашият обществен транспорт" и „Гордея се с труда на моите родители". Той се превърна и в работилница за таланти, а децата направиха флашмоб.

В тези и още активности, посветени на „Чистата, споделена и интелигентна мобилност" се включиха столичани и гости на града.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.