• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Всички модели 4K LED телевизори на Panasonic за 2018 г. са оборудвани с технологията за динамични метаданни HDR10+

Всички модели 4K LED телевизори на Panasonic за 2018 г. са оборудвани с технологията за динамични метаданни HDR10+

/КРОСС/ Всички модели 4K LED телевизори за 2018 г. са оборудвани с технологията за динамични метаданни HDR10+

Няколко стотин часа от каталога Amazon Prime Video HDR10+ са вече налични

Елегантен дизайн, вдъхновен от OLED моделите, с първокласни материали и елементи от стъкло

Изключително прецизна 4K HDR картина

Работа с Google Assistant и Amazon Alexa (планирана)

Panasonic днес представи новата си продуктова гама 4K LED телевизори за 2018 г., характеризиращи се с отлично качество и спиращ дъха дизайн. Изключително тънки, оформени със стъкло и красиви от всяка една гледна точка и ъгъл, новите водещи серии LED телевизори на Panasonic FX780 и FX740 се отличават с изисканите си рамки „Art & Interior", заимствани от представените неотдавна OLED модели от най-висок клас FZ950 и FZ800. Гамата 4K LED телевизори се допълва от още две серии - FX600 и FX700 - включващи елегантни, тънки модели, които също са изработени от първокласни материали и имат подобрена естетика и изключително качество.

Качеството на картината при LED телевизорите е издигнато до нови нива с използването на 4K HDR панели, по-мощна видео обработка и оптимизирано затъмняване на подсветката. Всички LED модели на Panasonic за 2018 г. са съвместими с висок динамичен диапазон (HDR) за пресъздаване на детайлни и прецизни изображения. Освен това, всички нови модели поддържат HDR-Multi, което включва HDR10, HLG и новата технология за динамични метаданни HDR10+. Също така могат да излъчват няколко стотин часа от HDR10+ библиотеката Amazon Prime Video.

Panasonic ще издаде актуализация на фърмуера на всички 4K OLED и LCD модел за 2018 г., осигурявайки съвместимост с популярните гласови асистенти, като потребителите ще могат да използват гласови команди за управление чрез съвместим интелигентен високоговорител.**

По-големи, по-ярки, по-бързи модели
Продуктовата гама 4K LED телевизори се състои от четири серии, предвождани от изключителния 75-инчов флагман FX780. Другите серии, при които размерите на екраните са до 65 инча, са High-End серията FX740, междинната серия FX700 и въвеждащата серия FX600.
LED телевизорите на Panasonic могат да възпроизведат водещи в класа си 4K образи, благодарение на подобрения контраст и най-широката цветова гама, възпроизвеждана досега от LED екран на Panasonic. При всички нови модели качеството на 4K HDR картината е значително подобрено, благодарение на усъвършенстваната видео обработка. Определени нови модели използват технологията Digitally Enhanced Local Dimming (Цифрово подобрено локално затъмняване) за LED подсветката, която комбинира управлението на подсветката с цифрова обработка на сигналите, така че яркостта на екрана може да бъде прецизно контролирана в стотици отделни зони. Към това трябва да се прибави и максималната яркост, увеличена с 20 процента при всички нови модели, в резултат на което е постигнат най-високият контраст, виждан досега при LED екраните на Panasonic. Нещо повече, с помощта на видео процесорите***, чиято цветова гама покрива широк цветови спектър (Wide Colour Spectrum), се изобразяват повече и по-прецизни цветове. LED екраните на Panasonic сега са способни да показват и най-фините разлики в нюансите, което придава по-голяма дълбочина на образите и подобрява пространствения ефект.

Изискан, многофункционален дизайн
Вдъхновен от изключителната естетика на своите OLED телевизори, Panasonic разшири границите в дизайна на LED моделите, прилагайки при много от тях иновативната си дизайнерска концепция „Art & Interior" (Изкуство и интериор) за безкомпромисно съчетание на функции и форми. С монолитния си стъклен дизайн без рамка, всички модели от сериите FX740 и FX780 имат изискан външен вид, еднакво приятен за гледане от всички страни и ъгли, благодарение на т.нар. 360° дизайн, при който няма дразнещи погледа елементи. С малък корпус, който скрива всички кабели и връзки и се прелива в изцяло стъклената облицовка на екрана, тези новаторски модели предефинират концепцията за телевизионен дизайн. Естетиката е видимо подобрена и при моделите от серията FX700, които са с 20 процента по-тънки от миналогодишните модели и имат първокласни метални корпуси. При избрани модели от сериите FX700 и FX600 е използван многофункционалния дизайн „Switch Design", който позволява поставката да бъде регулирана на пълната ширина на телевизора или да бъде направена по-тясна, в зависимост от ширината на съответната повърхност, върху която е инсталиран телевизорът.

Историята на HDR продължава
Освен HDR10 и HLG, всички нови модели 4K HDR LCD телевизори на Panasonic поддържат технологията за динамични метаданни HDR10+, новата безвъзмездна платформа, създадена от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. HDR10 се съдържа в UHD Blu-ray формата и в 4K HDR съдържанието от услуги за поточно предаване на данни, докато HLG е форматът за HDR телевизионно излъчване.
Телевизорите Panasonic, които поддържат технологията за динамични метаданни HDR10+, ще могат да излъчват поточно цялата HDR библиотека Prime Video на Amazon в HDR10+ формат. Каталогът Prime Video HDR10+ включва стотици часове съдържание, сред които "Великта обиколка" (The Grand Tour), награденият със Златен глобус сериал "Удивителната мисис Мейзъл" (The Marvelous Mrs. Maisel), "Кърлежът" (The Tick) и "Човекът във високия замък" (The Man in the High Castle), както и стотици други лицензирани заглавия.

В отговор на очакванията на HDR геймърите
За да отговори на изискванията и на най-опитните геймъри, при новите LED екрани за 2018 г. е предвиден специален режим за игри 4K Game Mode с най-бързото време за реакция на модели Panasonic. Това гарантира, че 4K HDR геймърите ще се наслаждават на възможно най-впечатляващото изживяване. При този високоскоростен режим се извършва изключително бърза обработка на изображенията, което осигурява ясни и прецизни HDR образи, дори при 4K игрите, в които има бързи движения и се изисква много бърза реакция.

FX780: качество на картината от ново поколение, съчетано с завладяващ дизайн
С най-високи нива на яркост, които надвишават с около 20% както моделите от предходната година, така и серията FX740, флагманът FX780 представлява върхът на 4K HDR и LED технологиите. Той е оборудван с процесора HCX (Hollywood Cinema Experience), който се използва също и при новите OLED модели на Panasonic, както и с панел 4K HDR Pro Cinema Display, плюс професионалните технологии Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) и Local Dimming Pro (Професионално локално затъмняване). Честотата на опресняване на екрана при FX780 е два пъти по-висока от тази на FX740. Благодарение на прецизния контрол от процесора HCX, балансът на бялото също е подобрен, в резултат на което се възпроизвеждат много по-точни и реалистични цветове. Самият процесор е разработен на базата на изключителните технологии и методи за обработка на изображенията, развивани и прилагани в продължение на десетилетия при плазмените екрани и в собственото подразделение за професионално аудио-визуално оборудване на Panasonic, за да се гарантира най-точното отразяване на творческите намерения на филмовите режисьори. Флагманът FX780 се отличава и със своя супер-бърз панел, с който се елиминира размазването при бързите движения за изключително чисто и гладко изобразяване на спортни състезания и екшън филми.
FX780 е конструиран според принципите на дизайнерската концепция "Art & Interior" на Panasonic. Неговата ултра-тънка, изцяло стъклена рамка и първокласна метална поставка го позиционират твърдо в челните редици на LED телевизионния дизайн.

FX740: съчетание на превъзходен дизайн и брилянтни 4K HDR образи
Серията от среден клас FX740 се характеризира със същия привлекателен 360° дизайн „Art & Interior", като на водещия модел FX780, и също използва широк цветови спектър, локално затъмняване и технологията за динамични метаданни HDR10+. Има с 20% по-ярък екран, в сравнение с миналогодишните модели. Нещо повече, използваният при всички модели от серията 4K HDR кинематографичен дисплей се характеризира с високотехнологично оборудване, включващо технологията HDR Brightness Enhancer (Увеличаване на яркостта на HDR картината), нова Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие) и технологията Digitally Enhanced Local Dimming (Цифрово подобрено локално затъмняване) за по-прецизен контрол на подсветката - всички те заедно правят възможно пресъздаването на великолепни HDR образи с висока чистота и прецизност.

FX700: Най-ново поколение 4K HDR образи в ултра-тънък, първокласен дизайн
FX700 предлага много от предимствата на FX740, включително Local Dimming (Локално затъмняване), HDR Brightness Enhance (Увеличаване на яркостта на HDR картината), Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър), Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие) и същите големи и с 20% по-ярки 4K HDR кинематографични дисплеи. При FX700 има и значителни подобрения в сравнение с предходните модели, като например нова метална рамка Slim Edge, изработена от висококачествени материали. Той също така разполага с регулируема поставка с многофункционален дизайн "Switch Design", който позволява поставката да бъде настроена на пълната ширина на телевизора или да бъде направена по-тясна, в зависимост от предпочитанията на потребителя.

FX600: Базов клас екрани с великолепна 4K HDR картина и отличен дизайн
FX600 разполага с иновативни функции, които не са срещани преди това при телевизори от базово ниво. Сред тях са Adaptive Backlight Dimming Plus (Адаптивно затъмняване на подстветката плюс) и Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие), които са комбинирани за увеличаване на контрола и прецизността на HDR цветовете. Повечето от моделите са с многофункционален дизайн "Switch Design", както при серията FX700.


** Налично само във Великобритания и Германия при актуализацията на фърмуера.
*** Всички модели, с изключение на серията FX600, са оборудвани с Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър).

Общ преглед на техническите характеристики на телевизорите:
FX780: Първокласно качество на картината с дизайн от стъкло „Art & Interior" (75-инчов, 65-инчов, 55-инчов и 49-инчов)

• 4K LED телевизор с 2200Hz - този първокласен кинематографичен дисплей използва висококачествена обработка на изображенията за подобряване на движенията, цветовете и контраста;
• Studio Colour HCX процесор - нова, оптимизирана в Холивуд обработка (включително таблици на съответствие 3D Look-up Table) за изключително прецизна и реалистична картина;
• Local Dimming Pro - модерна система за контрол на подсветката, със задно осветяване само там, където е необходимо, с което се постига по-висок контраст и подобрено изобразяване на нюансите;
• Super Bright Panel (Супер ярък панел) - високопропусклив панел с ултра-ефективна подсветка пресъздава чисти и ярки HDR образи;
• Дизайн от стъкло „Art & Interior"*1 - безшевен, 360-градусов дизайн с ултра-тънка стъклена рамка, вписваща се във всеки интериор.
*1 В зависимост от размера на екрана, не е наличен при 75"

FX740: Удивителна HDR картина с дизайн от стъкло „Art & Interior" (65-инчов, 55-инчов и 49-инчов)
• 4K LED телевизор с 1600Hz - този впечатляващ, ултра модерен телевизор използва висококачествена обработка на изображенията за подобряване на движенията, цветовете и контраста;
• Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) - модерна обработка на цветовете за пресъздаване на по-живи и реалистични картини;
• Multi HDR поддръжка - широка съвместимост с различни HDR системи, използвани от различни HDR източници;
• Local Dimming - оптимизиран контрол на подсветката, със задно осветяване само там, където е необходимо, за по-висок контраст и подобрено изобразяване на нюансите;
• Дизайн от стъкло „Art & Interior" - безшевен, 360-градусов дизайн с ултра-тънка стъклена рамка, вписваща се във всеки интериор.

FX700: Изключителни HDR образи и многофункционален дизайн „Switch Design" (65-инчов, 55-инчов и 49-инчов)
• 4K LED телевизор с 1600Hz - отключва потенциала на 4K висококачествена обработка на изображенията за подобряване на движенията, цветовете и контраста;
• Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) - модерна обработка на цветовете за пресъздаване на по-живи и реалистични картини;
• Multi HDR поддръжка - широка съвместимост с различни HDR системи, използвани от различни HDR източници;
• Local Dimming - оптимизиран контрол на подсветката, със задно осветяване само там, където е необходимо, за по-висок контраст и подобрено изобразяване на нюансите;
• Многофункционален дизайн „Switch Design" - възможност за адаптиране към различни стилове в интериора чрез регулируема поставка.

FX600: 4K среща HDR с интелигентни развлечения (65-инчов, 55-инчов, 49-инчов и 43-инчов)
• 4K LED телевизор с 1300Hz - мощната обработка на движенията и висококачественият панел разкриват всички детайли на картината с 4K резолюция;
• Multi HDR поддръжка - широка съвместимост с различни HDR системи, използвани от различни HDR източници;
• Adaptive Backlight Dimming Plus (Адаптивно затъмняване на подсветката плюс) - постоянно оптимизиране на подсветката на телевизионния екран за по-богат контраст и дълбоко черно;
• Многофункционален дизайн „Switch Design"*1 - възможност за адаптиране към различни стилове в интериора чрез регулируема поставка.
• My Home Screen 3.0 - възможност за създаване на собствена начална страница за бърз достъп до любимите телевизионни приложения.
*1 В зависимост от размера на екрана, не е наличен при 43"

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ъ?

13.02.2018 23:19:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.