• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

Най-добрите телевизори за филми и игри за 2019

/КРОСС/ Годината е към края си. И закономерно обявените в началото ѝ (обикновено през януари в рамките на популярното CES изложение за потребителска техника) модели телевизори са на исторически ниско ниво.
Няколко конкретни предложения с техните специфични предимства, които ги класират като „най-добрите модели за филми и игри".

Philips OLED804
Един от най-добрите и достъпни OLED модели на пазара в момента. Сред силните му страни са висококачествената матрица (10 бита, OLED от LG Displays, които са водещ производител в този сегмент), отличен показател за върхова яркост от 1000 лумена (при препоръчителен минимум от 600 за качествена реализация на HDR ефекти), както и фантастичното време за реакция от 1 милисекунда.

Смарт функциите разчитат на класически Android, което прави модела лесен за интеграция в голямата екосистема от продукти и услуги на Google.

Philips не са пропуснали и една от технологиите, които са запазена марка на бранда - Ambilight. Това означава, че този телевизор разполага със специална допълнителна светодиодна подсветка, разположена по периферията на панела, която се адаптира интелигентно към вида на съдържанието, което гледате в момента, и подобрява още повече визуалното преживяване.

Единственото разочарование в този иначе страхотен модел е липсата на поддръжка за новия HDMI 2.1 стандарт, на който ще разчитат игралните конзоли от следващо поколение на Sony и Microsoft. Ако геймингът е абсолютен приоритет за вас, е добре да имате това предвид. PlayStation 5 и Project Scarlett, разбира се, няма да имат проблем да работят и с HDMI 2.0 връзка, но е възможно да нямате достъп до максималните настройки за резолюция и честота на опресняване, които те вероятно ще предлагат.

За сметка на това любителите на по-класически забавления като филми и тв шоу програми ще останат очаровани от прелестното качество на картината и ярките, естествени цветове на Philips OLED804.

Sony X950G
Топ модел, разчитащ на LED матрица - по-конкретно 10-битов VA панел с директна подсветка и 60 зони с локално затъмняване, т.е. 60 отделни секции, в които подсветката може да бъде управлявана индивидуално. Това осигурява едно от най-добрите контрастни съотношения в LED сегмента (5000:1) и нива на черния цвят, които се доближават много до тези на еталона в тв матриците - OLED.

Показателят за върхова яркост също е впечатляващ - 1200 лумена, т.е. два пъти повече от минимално необходимата пикова яркост за реализация на висококачествени HDR ефекти.

X950G, както повечето модели на Sony, използва класически Android за реализация на смарт функциите си.

Активно играещите ще останат доволни от отличната скорост за реакция на пикселите - между 5 и 10 милисекунди (по-ниският показател е достъпен при използване на специалния гейм режим).

За съжаление отново се предлага поддръжка само на по-стария HDMI 2.0 стандарт и отсъстват каквито и да било технологии за активна синхронизация.

Ако обаче си търсите достъпен LED модел за гледане на филми и сериали, Sony X950G е сред най-добрите предложения на пазара в момента.

LG OLED55C9

През последните няколко години LG се превърнаха в синоним на OLED в тв сегмента. Актуалната им в момента C9 серия демонстрира по явен начин защо това е така. Телевизорът предлага безкомпромисни изображения благодарение на висококачествената си 10-битова OLED матрица с показател за върхова яркост от 850 лумена.

LG разчитат на тяхна собствена операционна система за реализиране на смарт функциите на телевизорите си (webOS), която предлага малко по-скромни възможности за добавяне на приложения за разлика от Android, но за сметка на това е по-пъргава и с нея се борави по-лесно.

Естествено, тъй като говорим за OLED панел, времето за реакция на пикселите е светкавично - 1 милисекунда. Това означава, че дори в най-динамичните сцени (каквито изобилстват във видео игрите) няма да имате проблеми с размазване на изображението, а времето за реакция на панела ще е неизменно високо, което е сериозно предимство в състезателни заглавия като екшъни от първо лице например.

Сред добрите новини за феновете на гейминга се нарежда и поддръжката на най-новата ревизия на HDMI стандарта 2.1. За съжаление отсъстват функции за активна синхронизация.

Като цяло отлично балансиран модел, еднакво подходящ както за най-взискателните фенове на кино и тв забавленията, така и за феновете на гейминга.

Samsung Q950R

ой каза, че за 8К е още рано? Не и според Samsung. Освен че е един от първите модели, предлагащи респектиращите 7680 х 4320 пиксела резолюция, Q950R разчита и на една от най-добрите LED матрици на пазара в момента - 10-битов VA панел с директна подсветка и цели 480 зони с локално затъмняване.

Виж още: OLED и NanoCell - LG стопяват разликите
Показателят за пикова яркост също е впечатляващ - цели 3000 лумена - сигурна гаранция за безкомпромисна HDR картина.
Както повечето модели на Samsung и този телевизор използва операционна система собствена разработка на компанията - Tizen.

Q950R също така разполага с технология за активна синхронизация (FreeSync), която е важна за феновете на видео гейминга. С нейна помощ се ликвидират разминаванията в броя кадри за секунда, които свързаното игрално устройство (РС или конзола) успява да осигури и честотата с която се опреснява екрана. Без подобна функция за активно синхронизиране понякога разминаването в тези два показателя води до накъсване на картината и други неприятни странични ефекти.

Този модел разполага и с уникален алгоритъм за повишаване на „мижавите" 4К входно съдържание до фантастичните 8К. Освен това Q950R разчита на QLED панел т.е. матрица с допълнителен слой квантови точки, които играят ролята на филтър и осигуряват по-чисти цветни тонове. Иначе казано тази технология не позволява смесване на трите основни цвята ("изтичане" на един цвят към друг) и по този начин повишава качеството на цветовъзпроизвеждане, като гарантира картина с ярки, наситени и живи цветове.

Накратко - това безспорно един от най-добре „екипираните" с екстри модели на пазара, но имайте предвид, че това е отразено в цената му - Q950R е най-скъпият телевизор в този обзор.

Източник Hicomm

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кои са май-добрите дисплеи и телевизори за операцжионна система Linux?! MSWin, Android, MacOS са замиращи системи със затихваща популярност!

27.10.2019 20:47:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.