• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Приключи модернизацията на железопътния участък от Септември до Пловдив

Приключи модернизацията на железопътния участък от Септември до Пловдив

/КРОСС/ Приключиха строителните дейности по железопътните отсечки Септември-Пазарджик и Пазарджик-Стамболийски от проект „Модернизация на железопътният участък Септември - Пловдив - част от Транс-европейската железопътна мрежа". На 31 август 2017 г. на гара Пазарджик се проведе официално събитие във връзка с приключване на строителните дейности.

С приключването на проекта „Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив - част от Транс-европейската железопътна мрежа" завършва изпълнението на първи етап от „Модернизация на жп линията София - Пловдив". Проектът е включен в списъка с проекти на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. (ОПТ), Приоритетна ос І - Развитие на железопътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси.

Железопътната линия е и една от първите, построени в България жп линии. Въведена е в експлоатация през 1873 г. През годините са правени частични преустройства, като през 1962 г. линията е изцяло електрифицирана, а през 1983 г. е завършено нейното удвояване.

С успешното реализиране на проекта се постигна: модернизирането на железопътната линия за движение на влакове със скорост 160 - 200 км/ч., изграждането на системата ERTMS (Европейска система за управление на влаковото движение), по-високо ниво на безопасност на влаковото движение.

Събитието, което се състоя на обновената гара Пазарджик, беше открито от главния ревизор на ДП НКЖИ инж. Бисер Минчев. По време на събитието инж. Бисер Минчев приветства гостите и заяви, че завършването на проекта допринася за постигане на оперативна съвместимост на железопътния транспорт. Той допълни, че модернизацията на тази линия е от съществено значение както за България, така и за Европа, а цялостната реализация на проекта ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на Република България за развитие на железопътната инфраструктура и достигане на европейските стандарти.

Стойността на Позиция 1: „Модернизация на железопътната отсечка Септември - Пазарджик" възлиза на 57 083 580,24 лв. без ДДС, с изпълнител Консорциум „Свителски - РВП Кьоне". С успешното завършване на отсечката са модернизирани 37 км разгъната дължина железен път, 53 км контактна мрежа. Ремонтирани и модернизирани са 10 моста.

Стойността на Позиция 2: „Модернизация на железопътния участък Пазарджик - Стамболийски" е 49 842 820,26 лв. без ДДС. Изпълнител: ДЗЗД „Ай Джей Ей Железопътна Инфраструктура". Модернизирани и ремонтирани са: железен път - 39 км разгъната дължина, 55 км контактна мрежа и 4 моста.
Проект „Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив - част от Трансевропейската железопътна мрежа" се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.