• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Мащабна операция на СДВР по залавяне на феновете, предизвикали расисткия скандал

Мащабна операция на СДВР по залавяне на феновете, предизвикали расисткия скандал

/КРОСС/ Шестима души са задържани до момента заради нацистки и обидни жестове по време на футболната среща България - Англия в София в понеделник. Продължава издирването на още трима съпричастни към скандала футболни фенове.

До момента в сградата на Първо районно полицейско управление в София са отведени общо 6 души. От МВР издирват още трима, които са записани на камерите на Националния стадион "Васил Левски" да отправят обидни и расистки жестове и подвиквания към играчите на английския отбор.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев: "Използване на нецензурни думи, ругатни, използване на нацистки символи. В тази връзка в Столична дирекция на вътрешните работи незабавно започна действие по установяването на лицата от феновете на отбора-домакин. На Националния стадион има изградено много добро видеонаблюдение. В момента са установени 15 лица. Спрямо 9 лица към момента са събрани данни за участието им тази противообществена проява. В Първо районно има задържани 6 лица. Други трима се издирват".

На близките на двама от издирваните вече са връчени призовки и се очаква извършителите да се явявт в районното за разпит. Други не са открити на адресите, на които живеят.

Полицията продължава да издирва всички участници в скандала.

Старши комисар Георги Хаджиев заяви още:

"Материалите ще бъдат докладвани в Софийска районна прокуратура, евентуално за данни за престъпление. По отношение на всички останали установени до момента лица продължаваме работата. Всички нарушители на обществения ред, които си позволят такова поведение, ще бъдат призовани, някои от тях задържани, и спрямо тях ще бъде взето отношение".

От източници на БНР стана ясно, че има хора и от провинцията, от съседни на София градове, които ще бъдат издирени и закарани в полицейските управления.

Мачът, завършил със загуба на българския национален отбор с 0:6, беше спиран на два пъти през първата част заради расистки скандирания от страна на част от българските запалянковци. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.