• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Акценти от печата

Акценти от печата

/КРОСС/ Започва проверка на имунизациите срещу морбили на всички деца, посочва на страниците си в. Сега. У нас започват превантивни мерки заради епидемията от морбили в Румъния. Всички общопрактикуващи лекари трябва да направят преглед на имунизационния статус на пациентите си на възраст от 13 месеца до 18 години, подлежащи на имунизация срещу морбили. Наложително е откритите неимунизирани да бъдат обхванати с една доза комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола, предвиждат указанията, пратени от здравното министерство до регионалните здравни инспекции. Освен това се изисква вниманието на всички лекари в болниците и в извънболничната помощ да бъде насочено към ранно откриване на признаците на морбили и към бързи действия по изолация, диагностика и лечение.

Столичани решават до месец: Павета или асфалт по бул. "Дондуков", пише тази сутрин Стандарт. Три варианта за ремонт на бул. "Дондуков" предлага общината на столичани. До месец чрез анкета ще бъде избран един от тях, по който булевардът ще бъде изцяло ремонтиран. "Активната анкета на сайта на Столичната община, в която гражданите могат да изразят своята позиция, досега показва, че 48-49% от гласувалите предпочитат паветата да бъдат заменени от асфалт", обясни по БНТ заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев. Той допълни, че окончателният вариант за това как да изглежда булевардът ще бъде избран до месец. На булеварда ще има обособена велосипедна алея.

Откриват фермерски пазар в София, съобщава в. Труд. Пролетният фермерски пазар се открива тази неделя на улица „Оборище" между пл. „Александър Невски" и бул. „Васил Левски". Това е четвъртото му издание. Моделът за него е взет от големите европейски сталици, където жителите и гостите могат да опитат традиционна храна. В центъра на столицата ще се съберат над 120 производители на биохрани - сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти, както и сиропи, сладка и лютеници, билки, подправки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.