• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Румъния предлага общ флот срещу Русия. Борисов: Не ми трябва война

Румъния предлага общ флот срещу Русия. Борисов: Не ми трябва война

/КРОСС/ България, Румъния, Турция и Украйна да създадат общ боен флот в Черно море, който да неутрализира Русия, е предложил румънският президент Клаус Йоханис на премиера Бойко Борисов.

В началото на юни същото предложение е отправил и премиерът на Румъния Дачиан Чолош при визитата си у нас, твърдят правителствени източници на 24 часа".

Това е опит за въвличане на България в допълнителен конфликт. Нищо не налага разполагане на допълнителни войски в региона. Не ми трябва война в Черно море, отговорил Борисов на искането на Йоханис. Според присъствали на разговорите българският министър-председател дори повишил тон.

Предложението за общ натовски флот в Черно море, представено от Йоханис като Регионална черноморска инициатива, срещна подкрепата на президента Росен Плевнелиев. Двамата президенти приветстваха решението на САЩ да дислоцират военноморски части в Черно море в рамките на Европейската инициатива за гарантиране на сигурността на съюзниците в Европа".

Според български военни експерти румънското предложение предвижда и превръщането на военноморската база Атия край Бургас в голяма американска база на Черно море.

Черноморският регион е вече стратегически от гледна точка не само на нашия, но и на европейския и дори на глобалния интерес за повече сигурност, коментира Р. Плевнелиев.

Той заяви и българската подкрепа за създаването на щабна структура и многонационална бригада на НАТО в Румъния, в която евентуално ще се включат 400 български войници за учения и тренировки на ротационен принцип. Борисов бил против и тази инициатива на държавния глава и на министъра на отбраната Николай Ненчев.

В никакъв случай не желаем да се готвим да атакуваме някого. Искаме да се защитим и да докажем, че сме тук", подчерта Йоханис. Няма как да се чувстваме спокойни, когато плеяда от замразени, но тлеещи конфликти са на границите ни и чрез тази технология пробват да ни поставят трайно в зависимост от нечий чужд интерес, каза Плевнелиев. Не НАТО създава тези замразени конфликти, добави той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Наистина прекаляват американците. Идеята за общ флот всъщност е да вкарат американски кораби под румънско, българско и украинско знаме

16.06.2016 10:55:04

Анонимен

няма проблем да се създаде общ флот, но този натовски флот може да уплаши и да изгони единствено туристите по черноморието и нищо повече......АА забравих може да спомогне за производството на газ-метан от фекалиите на екипажите.

16.06.2016 10:16:00

Анонимен

Това е единствено и САМО в интерес на Търция и Ромния. Ние ще изгубим от това "сдружение". Първо с кирливия си един кораб и два самолета какъв фнорт ще правим не разбирам. Второ работата е да прецакат икономически Русите. Трето да се обмасли нашият проект Хъб, и да изгубим влияние и пари за сметка на спечелилите от това Украна и Ромния.

16.06.2016 08:56:17

Анонимен

Само избирателите можем д а спрем това

16.06.2016 06:15:16

Мурзилажа се активизира, сигурно Кутев е раздал премии.

16.06.2016 00:06:37

Българина

Който предлага той залага. Българска пушка няма да пукне срещу руска..... Всяко натовско оръжие няма да бъде използвано по предназначение....

15.06.2016 22:08:27

Румънците силно са намразили Русия, техния тоталитарен режим беше особено жесток.

15.06.2016 21:00:47

Tor

Българи! Съвсем скоро, до месец може би, ще се обяви мобилизация в България. Военните ни летища са пълни с американски изтребители и щурмови самолети. В база Граф Игнатиево денонощно се лети и се отработва презареждане във въздуха. Ще ни вкарат във война срещу Русия. Предвижда се Първа полева армия на Турция да се разположи в Бургаска област.

15.06.2016 20:51:51

Анонимен

Сега раздрах защо Йоханис спечели в Румъния. Да се "бори"срещу Русия. Да видим дали ББ ще предаде България съвсем на американците или ако е вярно това "не ми трябва война в Черно море" следва да спре ненчев или другото си е поредния ПР.

15.06.2016 20:48:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.