• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Москов внася здравната реформа в МС

Москов внася здравната реформа в МС

/КРОСС/До края на месеца министърът на здравеопазването Петър Москов ще внесе в Министерския съвет плана за здравната реформа. Особен акцент в него е върху детското и майчинското здравеопазване, а основен приоритет за новия екип на министерството ще бъде спешната помощ, каза пред БНР министър Москов. Друг приоритет е електронното здравеопазване.

Има осигурено финансиране и стартира буквално следващата седмица с конкурс за задание за обществена поръчка за електронно управление на здравеопазването, със самите процедури по обществена поръчка, посочи Москов. 

Министерството подготвя два пакета от законови промени, обясни министърът.

Първият пакет,посочи той, е свързан със започване на осъществяването на контрол, с контролните функции на касата, с контролните функции на министерството, с начина по който се провеждат определени процедури, които досега генерират тежки абнормалитети в начина, по който се доставят определени лекарствени или консумативни позиции в болниците. За един и същи медикамент при сходни обеми в две различни болници има разлики от 200-300 процента. Не на последно място сме във висока степен на готовност да започнем едно по-широко публично обсъждане за промяна на наредбата за специализации. Министерството ще направи усилие още следващият набор да бъде при едни условия, които поне що зависи от това нормативната база, изработена от министерството, да ги облекчи, ще бъде така, каза здравният министър. 

Министър Москов представи заместниците си - д-р Ваньо Шарков, д-р Бойко Петков и д-р Адам Персенски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.