• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Министър Москов: Вече месец чакам мотивите за вота на недоверие

Министър Москов: Вече месец чакам мотивите за вота на недоверие

/КРОСС/Чакаме вотът на недоверие да бъде внесен в Народното събрание и да му бъдат написани мотивите вече около месец, но все още никой нищо не е видял и на практика нямам от какво да се притеснявам. Това каза здравният министър д-р Петър Москов пред медиите преди официално да даде старт на Националната кампания "Ваксинко" за ползата от имунизациите.

Москов каза, че е напълно спокоен за предстоящия вот на недоверие, "защото всяко нещо, което прави Министерството на здравеопазването, следва правителствената програма и за изпълнението им има ясни отчети".

За пореден път министърът увери, че няма никакъв проблем с начина, по който са осигурени ваксините за Националния имунизационен календар. По думите му проблемът с доставката на необходимите количества съществува в цяла Европа и България не е единствената страна, която се е обърнала към съседна страна за помощ. Румъния също търси ваксини, но на този етап не е открила кой да й помогне. На други европейски държави пък им се е наложило да променят изцяло имунизационния си календар, за да отговорят на нуждите на населението си.

Министерството на здравеопазването е взело всички необходими мерки да осигури бъдещите доставки на ваксини за България, увери министър Москов. Производителите са дали гаранции, че ще се явят на предстоящите търгове и никой няма да остане без имунизации.

В момента администрацията на здравното министерство подготвя обществена поръчка, с която да осигури 121 хил. дози монокомпонентна ваксина срещу Хепатит Б, в които е включен и 10% резерв за непредвидени ситуации. Ще бъдат поръчани също 145 хил. дози четиривалентна ваксина, с която да се наваксат пропуснатите имунизации на децата през 2014 и 2015 г., както и 121 хил. дози петвалентна ваксина, за да се постави четвъртата доза на шестгодишните деца. Чрез търга ще бъдат осигурени и 65 хил. дози шествалентна ваксина за новородените плюс още 10% резерв.

"Това са нуждите на държавата и те ще бъдат осигурени", каза Петър Москов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.