• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Ивайло Московски: До 2019 г. в София ще има 40 км метролинии и 39 станции

Ивайло Московски: До 2019 г. в София ще има 40 км метролинии и 39 станции

/КРОСС/ Метрото е много добър пример за интермодален проект, а неговото изпълнение върви изключително успешно. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната проверка на строящата се метростанция „Медицинска академия". Той посочи, че над половината от първия етап на третата метролиния от Малък градски театър „Зад канала" до кв. Горна баня е вече завършен, а до края на 2019 г. ще бъдат изградени общо 39 метростанции и приблизително 40 км метролинии в столицата.

„Призовавам гражданите на столицата да осмислят ползите от проекта и да слязат от колите - това е в интерес както за сигурността им, така и за опазването на околната среда. Убеден съм, че ако в следващата кохезионна рамка има заложени средства, с които да финансираме метрото, ще продължим развитието на метромрежата", каза министър Московски. Към момента разплатените средства по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 за третата линия на метрото са 330 млн. лв. от общо 800 млн. лв.

„По време на предстоящите преговори за бюджетната рамка на Европейския съюз е много важно, заедно с останалите държави членки, да договорим запазването на кохезионната политика, защото много голяма част от финансирането на големите транспортни проекти идва именно по линия на Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие", посочи Ивайло Московски. Той допълни още, че българската държава ще настоява да няма промяна в размера на финансиране на транспортния сектор след 2020 г.
В проверката участваха още кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на околната среда и водите Нено Димов, изпълнителният директор на „Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев и представители на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Проектантите на метрото не разбраха, че линиите не се прекарват от тях, а от хората. Трябва първо да се проучи как пътува народът, и после да се чертаят маршрутите.

15.03.2018 10:30:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.