• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Никой не знае какво да прави с авариралия мост в Червен бряг

Никой не знае какво да прави с авариралия мост в Червен бряг

/КРОСС/ Един месец в община Червен бряг е обявено бедствено положение заради рухналия мост до с. Горник. 30 дни, в които общинското ръководство разиграваха спектакъла – ще го пуснем, няма да го пуснем, пише ЗовНюз. А кой е виновен за рухналия мост е казус, който след подаден сигнал ще се реши от Прокуратурата.

На практика излиза, че за цял месец общината не е предприела никакви спешни мерки по укрепване на моста, освен изпращане на писма до институциите, с молби за помощ за мост, който е изцяло общински, провеждане на срещи с граждани, на които кметът обвинява тези, от които търси помощ и безсмислени оглед и от инженери, които констатират видимото – мостът не може да влезе в експлоатация, защото има вероятност от срутване. А зимата дойде. И, естествено, изненада местната власт.

А хората, живеещи оттатък моста всеки ден поне по два пъти крачат с наведени глави по счупеното съоръжение, с надеждата скоро да има решение. Според областната управа в Плевен, все още се чака общинското ръководство да предостави целия набор от документи за искане на финансова помощ за спешния ремонт. Според доклад на кмета, до ОбС на Червен бряг, са водени разговори и кореспонденции с искане за поставяне на временно съоръжение, железен, сглобяем мост, издържащ 50 т, но такъв наличен и годен нямало. А междувременно гражданите на общината готвят поредния протест, а апелите за спиране на децата от детски градини и училища, гражданско неподчинение и затваряне на пътища с жива верига се увеличават.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.