• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Протестът на мотористите се премести пред съдебната палата (обновена)

Протестът на мотористите се премести пред съдебната палата (обновена)

/КРОСС/ Мотористи излязоха на мирен протест пред турското посолство в София, предаде БГНЕС.

Поводът е изчезналият и обявен от САС за общодържавно издирване турски гражданин Фарук Бекташ. Полицията не може да открие Бекташ, който бе поставен под домашен арест с обвинение за катастрофа край Драгоман, при която загинаха двама мотористи - мъж и жена.

Подредени в две редици с моторите си протестиращите изпълниха крайното платно към тротоара на бул. „Васил Левски" в отсечката на улиците „Паренсов" и „Юри Венелин". Движението по булеварда не бе спряно. Някои от присъединяващите се към протеста мотористи форсираха машините и се подреждаха в редицата. Протестиращите искат обяснение къде е Бекташ, който причини смъртта на двама души. Нееднократно мотористите заявяват, че искат да привлекат общественото внимание да се пази животът им. По-късно протестът се премести пред Съдебната палата. Там всички поставиха каските си на оградата като обясниха, че това е символ на жертвите на техни приятели - мотористи. Издигнато бе искане да бъде отстранен съдията, който е пуснал под домашен арест турския гражданин Бекташ. Пред Съдебната палата прозвуча и масово освиркване.

Около час след началото на протеста, хората се преместиха пред Съдебната палата. Сега движението по бул. "Витоша" е блокирано, а мотористите скандират "Мафия". Преди това полицаите не им позволиха да затворят булеварда пред посолството на Турция.

Протестиращите поискаха съдийката, която наложи мярката домашен арест, да подаде оставка.

Днес Апелативният съд заседава по искането на прокуратурата Бекташ да бъде върнат в ареста. В съдебната зала стана известно, че защитата му е оттеглила пълномощията си и му е назначен служебен адвокат. От преди обед група мотористи се събраха пред Съдебната палата, за да протестират и настояват за незабавен арест за турския шофьор. Мотористите се заканиха да протестират и пред сградата на турското посолство в София. Мотористите вече няколко пъти организираха протести с искане за по-строго наказание за шофьора и изразиха опасения, че турският гастербайтер може да се укрие, ако излезе на свобода, както се и случи. Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман. Шофьорът изгубил контрол над колата и ударил двамата движещи се мотористи, които загинали на място. Катастрофата стана на мост, а колата паднала, след като е скъсала мантинелата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Поздравявам автора на статията! За първи път от много години прочитам в обществена медия правилно наименование на споменатите по-горе хора. Мотористи, не рокери! Тая тъпа дума рокер е модерна за съвременната псевдожурналистика, при Вас в Cross забелязвам, че не се влияете от прозападната пропаганда. Браво!!!

04.08.2016 23:26:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.