• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Facebook помага на нелегалните да преминават американската граница

Facebook помага на нелегалните да преминават американската граница

/КРОСС/ Напливът на т.нар. нелегални имигранти през последните години е обект на ожесточена политическа дискусия в САЩ. Мащабът на незаконната имиграция се увеличава и принуждава властите да взимат повече и по-драстични мерки. Търсещите нови начини да пресекат нелегално границата пък започват да се обръщат към социалните мрежи, пише RT.com.
Ако търсите начин за нелегално преминаване на американската граница, вече не е нужно задължително да знаете името на точния човек, за да намерите подземен тунел, дупка в оградата или брод през реката.

Вече няма нужда и да се криете в багажника на кола.

Просто трябва да влезете в подходящата Facebook група и да намерите т.нар. "койот" - специалист, който се занимава професионално с незаконно прехвърляне на лица през американската граница, пише „Ройтерс".
Контрабандистите от Централна и Северна Америка отдавна използват активно социалните мрежи, за да си намерят нови клиенти. За услугата се разбира от уста на уста - имигрантите, които успешно са влезли на територията на Съединените щати, оставят коментари и препоръки за следващите нелегални.
Хондураският "койот" под името Виледа заявява, че вече няма нужда да си прави реклама.
"Сега Facebook прави всичко за мен. Хората четат коментарите, гледате снимки на тези, които са успели да преминат границата с моя помощ и ме търсят", споделя той.
Естествено, тази онлайн дейност не е останало незабелязано от полицията. Граничарите вече имат възможност да се запознаят предварително с плановете на нелегалните имигранти, както и да си хванат „койоти", които да им помагат.
"Главната ни задача е да пресметнем не хората, които искат да преминат границата, а "койотите" и мониторинг на социалните мрежи, които помагат", каза ръководителят на хондураската полиция Рамон Сабилон.
Въпреки това, да се проследи цялата информация за потока на незаконна миграция в социалните мрежи става все по-трудно. Всеки ден в YouTube се появяват клипчета със съвети за успешно преминаване на американски границата. В допълнение, нелегалните активно използват Skype, Twitter и други услуги.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чудя се защо Америка не изгради Берлинска стена.

07.08.2014 14:13:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.