• 07 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8001
  •  GBP / BGN 2.2986
  •  CHF / BGN 2.0190
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Социалните мрежи като инкубатор за политически лидери

Социалните мрежи като инкубатор за политически лидери

Конференция на тема „Лидерство в социалните мрежи" разпали дебати в чайната на ул."Бенковски" 11 в София. В разгара на протестната събота лидери на мнения във виртуалното пространство обсъждаха има ли йерархия в хоризонталните мрежи, авторитет ли е хейтърът, може ли фейсбук да се окаже котило на нови партии, каква е рецептата за създаване на фейсбук-лидер и какъв е начинът той да прескочи на политическата сцена.

„Докато улицата скандира лозунги, тук ще се опитаме да неутрализираме нездравата екзалтация с трезви мисли", сподели водещият Иво Христов.

Според проф. Ивайло Дичев „лидерите в социалните мрежи съблазняват с дозирана интимност, семейни снимки и откровения, редувани с политически послания. Но ФБ-мобилизацията е стихийна и нетрайна. Потребителят е винаги на един клик разстояние от exit-стратегията и загърбването на мимолетното вълнение.

Политологът Антоний Тодоров счита, че „близостта в мрежата става устойчива, когато прерасне в реално, лично общуване, но за да повлияе на политиката, тя трябва да приеме и организационни форми. Или да се впише в действащите институции, или да ги промени. Иначе угасва".

Блогърът Константин Павлов е убеден, че социалните мрежи превърнаха всички в политици и днес старите политици се чувстват като разжалвани генерали, които крачат редом с войниците и отново трябва да заработят пагоните си.

„Непокаялият се пънкар" Венцислав Мицов е на мнение, че „политиката вече не е занаят за канцеларски зомбита. Опитът на "Глас народен" е доказал, че партия може да се роди във ФБ, но за да стане устойчива, трябва да прекрачи извън мрежата.

От сдружение „Солидарна България" заявиха, че планират и в бъдеще подобни дискусии, „като противоотрова срещу агресивната политическа и медийна манипулация ".

Пълен запис от разговора ще бъде качен на сайта идните дни.

Автор: Дея Йорданова, solidbul.eu

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.