• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Готвят протести в Пазарджишко, не искат да си колят прасетата (видео)

Готвят протести в Пазарджишко, не искат да си колят прасетата (видео)

/КРОСС/ Собственици на прасета в Пазарджишко отказват да закалят превантивно прасетата си, въпреки заповедта на институциите, която е част от мерките в борбата срещу разпространението на африканската чума по свинете.

Аз имам 10 прасета и 2 майки, които в момента са заплодени. При този случая трябва да си сложиш грях на душата, за да ги заколиш в момента. Това каза във включване в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Борис, който е един от готовите на протест собственици на свине в пазарджишкото село Юнаците. Няма да изпълним мерките, защото прасетата не са болни. Ако са болни няма проблем да се заколят и заровят. Но как от Видин до Пазарджик ще е дошла заразата, след като нямаме нито диви прасета, нито нищо, което да пренесе болестта, коментира стопанинът.

Притесненията на хората са, че вследствие на тази безумна заповед, която беше издадена от земеделското министерство - явно там ги е обхванала много сериозна паника, след като прибягват до тези действия, до тези мерки. Това каза Стоян Кузев, кмет на село Юнаците. Те не си свършиха работата с охраната на границата, с предпазването на граничните райони от нахлуването на заразата, не си свършиха тяхната работа с медицинското обслужване тук по места на животните. Явно при тях провалът е изключително сериозен и тъй като нямат доблестта да кажат, да, ние сбъркахме, ние не си свършихме работата, най-лесно е да хвърлят вината върху малкия, дребния човек на село, да го унищожат, като смятат, че той е безропотен, той мълчи, той може само да работи и да мълчи, каза още кметът на Юнаците. Да, но ние искаме да кажем на господа министрите, че вече малкия човек няма да мълчи - той ще си търси правата и ние всички заедно, колективно ще си търсим правата, ако трябва и в съда, защото тези мерки, които се предлагат, са изключително лоши и негативни, заяви още Стоян Кузев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.