• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Командироват 162 кадри на външно за вота в чужбина

Командироват 162 кадри на външно за вота в чужбина

София /КРОСС/ МВнР е деполитизирана държавна администрация, ние следваме стриктно закона в полза на изборния процес". Това заяви по време на пресконференция заместник-министърът на външните работи Катя Тодорова, като добави, че министерството не допуска изключения, защото това би породило съмнения в честността на вота.
„Цикълът на образуване на избирателни секции извън страната приключи. Повишената активност на българските граждани, засилването на тяхната обществена отговорност и облекченото законодателство придават динамика на изборния процес", заяви зам.-министър Тодорова. Общо 426 секции са открити до момента. Увеличението на обща база е с 88% спрямо проведения през 2013 г. вот. МВнР подготвя списък с адресите на всички задгранични секции, който ще бъде предоставен на ЦИК за ползване от всички заинтересовани.
Общо 388 служители ще бъдат командировани зад граница, като 162 от тях са кадри на МВнР. Останалите са част от държавна администрация - служители на други министерства, на Министерския съвет и Администрацията на Президента. „Квотата на министъра на външните работи е покрита, като се стараем това да става по най-икономичния начин", заяви Катя Тодорова.
„Имахме обосновани опасения, че тези 1,2 млн. лв., които имаме за организация на изборите, няма да са достатъчни. Разчетите дотук го доказват", заяви от своя страна главният секретар на МВнР Веселин Вълчев. Според анализите на министерството, необходимата сума възлиза на 1,876 млн. лв. Пари за нормално провеждане на честни избори зад граница обаче ще бъдат предоставени на МВнР, увери  Вълчев
На брифинга бяха обсъдени още въпроси, свързани с транспортирането на изборните книжа в чужбина, техническото обезпечаване на секциите, организацията на Международен пресцентър в деня на изборите и присъствието на международни наблюдатели.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.