• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

България е най-добрата за чужденци страна, според международна класация

 България е най-добрата за чужденци страна,  според международна класация

/КРОСС/ България е най-добрата страна на Балканите за живот и работа на чужденци и за малко не влиза в първата десетка в света. Страната ни е класирана на 11 място, съобщи БГНЕС.

За шеста поредна година анализаторите на "ИнтерНейшън", най-голямата в света общност на експати (хора, които по една или друга причина не живеят в страната си), наблюдават живота на чужденците в чужбина.

В края на всяка година те публикуват рейтинг на страните по популярност сред чуждестранните специалисти. В актуалното изследване са взели участие над 20 000 души. Анализаторите съставят класацията като вземат предвид ключови показатели, сред които са качеството на живота, условията за адаптация, работата, семеен живот, финансово положение.

Палмата на първенството е за Тайван. На второ място в класацията за 2018 г. е Виетнам. Третото място е за Португалия. Над половината от експатите планират да останат в там завинаги.

Трима от 10 експати живеят и работят в Германия, САЩ, Великобритания и ОАЕ. Гърция е на дъното на класацията.

Германия, въпреки че влиза в списъка със страни с най-голям брой работещи и живеещи чужденци, заема едва 33-о място в актуалния рейтинг. А на дъното са Гърция и Турция, които са съответно 57-а и 60-а. Сърбия дори не е включена в изследването.

Ню Йорк и Париж не са фаворити

Тайпе, Куала-Лумпур и Хошимин са получили най-висока оценка сред експатите. За най-добър германски град за живеене и работа е признат Аахен, който е на 11-о място в общия рейтинг. Причините са, че там чужденците получават високи заплати и имат относително ниски разходи за живот. Що се отнася до културата на гостоприемство, Аахен не е лидер.

На дъното на рейтинга са такива мегаполиси като Рим (81 място), Милано (80), Париж (78), Сан-Франциско (77), Лос Анджелис (76) и Ню Йорк (74). От руските градове най-висока оценка в класацията е получила Москва, която се нарежда на 54-о място.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.