• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Мачове посреднощ, или как опасно късните двубои повдигнаха въпроси в тениса

Мачове посреднощ, или как опасно късните двубои повдигнаха въпроси в тениса

/КРОСС/ Часът минава 3 след полунощ, а Гарбине Мугуруса и Джоана Конта продължават битката си от втория кръг на Australian Open. Двете тенисистки правят вълнуващ мач, който обаче е помрачен от късното му изиграване.

Гвоздеят в програмата на втория по големина корт "Маргарет Корт арена" предложи тест за Мугуруса, Конта и малкото сънливи зрители, останали да гледат двубоя на трибуните. В крайна сметка след 2.42 часа игра и 3.12 ч. местно време Мугуруса взе победата след 6:4, 6:7 (3), 7:5.

Вълнуващият мач обаче остана на заден план заради горчивината, оставена от късния час, в който се изигра двубоя. Решението на организаторите да изпълнят програмата за деня повдигна въпроси около здравето на състезателите и невъзможността срещата бъде наблюдавана от повече хора.

"Сега ще закуся. Не мога да повярвам, че хората все още гледат. Правим го за вас, иначе защо бихме били тук", каза Мугуруса след края на двубоя, като испанката се опита да скрие недоволството си.

Въпреки желанието си да играят по-рано, двете тенисистки излязоха на корта 30 минути след полунощ. Двубоят се забави, защото преди него се изиграха два петсетови мача при мъжете. Срещите Кей Нишикори - Иво Карлович и Александър Зверев - Жереми Шарди отнеха по около четири часа за изиграването им.


На Мугуруса и Конта е било предложено да се преместят на корт №3, който обаче е трябвало да бъде почистен заради екскременти от чайки. Това е обезсмислило смяната на игрището, което е щяло да бъде готово за игра също след полунощ.

"Не съм съгласна, че спортистите трябва да се натоварват физически в ранните часове. Не мисля, че е полезно за здравето, дори е доста опасно. Направихме страхотен мач и е жалко, че повече хора не успяха да го видят", каза Конта след мача.

Бившата водачка в ранглистата Мария Шарапова се включи към обвиненията към организаторите. Според рускинята решението им е продиктувано от търсенето на финансова изгода.

"Причината зад действието им е продажбата на билети. Има бизнес компонент, който трябва да разберем, но от състезателна гледна точка те (организаторите) трябва да бъдат по-гъвкави. Никой не е заинтересован да гледа първокласни тенисисти след полунощ", каза Шарапова.

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер даде друг поглед върху случая с мачовете след полунощ. Според швейцареца тенисистите трябва да проявят разбиране и да се приспособяват към промените.

"Дали е идеално? Не, не е. Но какво можеш да направиш, ако имаш мач и трябва да изчакаш четири, пет часа? Просто го правиш", заяви Федерер.

Мачът между Мугуруса и Конта не е първият случай, в който мач от Australian Open завършва след полунощ. Преди година Дария Гаврилова и Елизе Мертенс започнаха мача си от втория кръг в 23.59 ч.

Най-късно приключилият двубой остава сблъсъкът между Лейтън Хюит и Маркос Багдатис през 2008 г. Двамата играха в третия кръг на Australian Open, като мачът завърши в 4.34 ч. местно време.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.