• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Акценти в днешния печат

Акценти в днешния печат

/КРОСС/ Всички централни всекидневници излизат с информацията за разкрития от Комисията за защита на конкуренцията картел при търговията с горива. Водещото заглавие на"Земя" е: "КЗК откри Америка, имало картел на горивата".

Според "Капитал дейли" това е предизборен ход на новоизбраната комисия.

Вестник "Сега" конкретизира: "Шест компании са обвинени в договаряне на цената на горивата". Евентуалните глоби остават за след изборите.

"Сега", а и почти всички останали вестници, публикуват снимка на руския и турския президент Владимир Путин и Реджеп Ердоган, един до друг, по време на започналия в Истанбул 23-ти Световен енергиен конгрес. "Путин и Ердоган до сряда подписват "Турски поток", пише "Дума".

Още една външнополитическа тема е широко застъпена в днешните вестници - вторият телевизионен дебат между кандидатите за президент на Съединените щати Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън. Според "24 часа", това е бил най-калният дебат.

След учителите, вдигат заплатите и на лекарите, пише "Стандарт". Младите лекари ще започват трудовия си стаж с поне 850 лева заплата. Новите възнаграждения влизат в сила от 10 октомври, за тях не се изисква поправка в отпуснатия вече държавен бюджет.

Според "Монитор" редица изисквания за безопасност в лечебните заведения не се спазват, няма отдушници и паник стаи, на места въздухопроводите са запушени от фасове. На изискванията отговарят само големите болници. Данните са от противопожарните служби в страната.

Концесионерът в столицата предлага по-скъпа вода от следващата година, надценката, която иска, е 32 процента, пише"Труд" на първа страница. ВиК оператори в цялата страна настояват за поскъпване на водата, допълва вестникът и пояснява, че решението на държавния регулатор ще е ясно до края на годината.

Агенцията за приходи е с най-голям авторитет в обществото, това сочат проведени наскоро социологически изследвания, пише "Стандарт", като цитира вицепремиера Румяна Бъчварова. Вестникът информира, че данъчните служители започват проверки на бизнеса как плаща т. нар. данък "уикенд".

По повод днешния Световен ден за борба със затлъстяването "Труд" съобщава, че всяко четвърто българче е с наднормено тегло. Страната ни е на пето място от 32 европейски държави по затлъстяване на населението. Световната здравна организация прогнозира увеличаване на дела на хората с излишни килограми.

"Телеграф" допълва, че малките момчета са по-тлъсти от връстниците си момичета. Лекари предупреждават, че храненето на детето през първите три години от живота му е определящо за здравето и теглото му.

Климатологът Цветомир Кънчев казва в интервю за "Монитор", че след закриването на метеорологичната станция на връх Мусала, предстои закриването на още 40 подобни станции. Според него има подготвени трима кандидати за наблюдатели на Мусала. Директорът на Института по метеорология към БАН - проф. Христомир Брънзов, опровергава информацията за закриване на други станции и пояснява, че е подготвена оптимизация на мрежата.

Починалият вчера световноизвестен полски режисьор Анджей Вайда е преподавал в академията в Лодз на нашите режисьори Иван Ничев и Владислав Икономов, пише "24 часа". "...светът е тежко болен и дори да му даваме като на дете нови и нови играчки, те няма да го излекуват ", това е споделил напусналият ни на 90 години Анджей Вайда, автор на един от най-значимите филми, създадени в Източна Европа - "Човекът от мрамор".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.