• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Немски сайт за великата Мутафова: Най-възрастната играеща актриса на света беше в Нюрнберг

Немски сайт за великата Мутафова: Най-възрастната играеща актриса на света беше в Нюрнберг

/КРОСС/Биргит Нюхтерлайн от немското информационно издание „Нюрнбергер Нахрихтен" разказа за гастрола на Стоянка Мутафова по покана на клуб „Златен век":

Кой би помислил, че жената, която е призната за най-възрастната активна актриса на света, живее в България? Нейното име е Стоянка Мутафова. Тя пристигна в Германия по покана на българо-немското дружество „Златен век", което функционира на територията на Нюрнберг, Фюрт и Ерланген. Зрителите сърдечно приветстваха госпожа Мутафова на сцената на Културния център „Лангвасер", а залата бе заета до последното място.

Посетителите имаха възможността да се насладят на спектакъла „Госпожа Стихийно бедствие" - една комедия на италианеца Алдо Николай. Талантливата актриса се превъплъти в ролята на леко фриволна стара дама, която непрестанно се намесва във всяка нова връзка на своята дъщеря. Пиесата бе представена от атрактивно театрално трио на български. Но дори и тези, които не владеят езика, успяха да разберат, че Мутафова се справя блестящо на сцената, тъй като честият смях и многократните спонтанни ръкопляскания не стихнаха през цялото време.

Стоянка Мутафова наскоро е навършила 94 години, но страстта към актьорството се заражда у нея още като дете. „Бях напълно уверена, че това е моята мечта", споделя разпалено енергичната дама след като приключи с представлението и снимките с почитателите си. „Комедията и сатирата са сред най-трудните театрални жанрове", разкри пред „Нюрнбергер нахрихтен" любимата българска актриса.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Да ни е жива и здрава!

И-ееее, помните ли оня стар филм, в който Мутафова играе и себе си и циганка, която и гледа? Тя там си 'предсказва" че "Ти ще живееш 100 години". Наистина не помня, сто ли беше, но повече от 90 със сигурност

13.02.2016 02:17:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.