• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Стоянка Мутафова отпразнува 92-рия си рожден ден на сцената /снимки/

Стоянка Мутафова отпразнува 92-рия си рожден ден на сцената /снимки/

/КРОСС/ Голямата Стоянка Мутафова отпразнува снощи рождения си ден на сцената. В Сатиричния театър пред пълна зала тя изигра ролята на стогодишна жена в спектакъла "Столетие мое". Публиката аплодираше почти всяка реплика на своята любимка.

На 2 февруари примата на Сатирата навършва 92 години.

След спектакъла Стоянка Мутафова танцува пред зрителите. Нейните колеги й поднесоха торта на сцената, а публиката дълго аплодира голямата актриса.

Мутафова получи цветя и приветствия от президента, премиера и от други институции.

Стоянка Мутафова, или както всички нейни по-млади колеги в Сатиричния театър шеговито я наричат "Кака" твърди, че вече е на възраст, недостатъчна за всичко, което човек си пожелава.

"Мечтите човек трябва да си пази. Всеки има мечти, но не трябва да ги разнасяш насам-натам. Но наистина времето ми, което изживях, беше малко за мечтите, които имах", сподели Мутафова news7 преди представлението.

 

Въпреки грипът, тя излиза на сцената, за да изиграе "Столетие мое".

"Как ще изляза и как ще бъде, не знам. Може би когато стъпя там на сцената ще забравя, че не ми е добре, но сега в този момент предпочитам да съм си вкъщи в леглото", добави великата актриса. До нея неотлъчно се движи и дъщеря й Мария Грубешлиева - Муки.

"За нея празникът е сцената. Театърът е това, на което се е посветила. Малцина са тези, които ще дойдат да играят в това състояние", разказа Муки.

Физическото неразположение е временно и човек се справя с него по-лесно, но трудния характер е друго нещо. С това няма как да се пребориш лесно, разказва актрисата.

"В реалния живот съм една вечно недоволна жена. Нищо не може да ме зарадва и аз се чудя как хората могат да се радват на толкова много неща и да се усмихват непрекъснато. Това са глупости. В живота нито съм усмихната, нито ухилена. Дори и когато трябва да бъда много щастлива, мен ме е страх да не ми се случи нещо лошо. Малко съм фаталистка в лоша насока", добави Мутафова, която за пореден път изпълни залата на Сатиличния театър със своята харизма и несломима енергия.

 

Актрисата ще отбележи 92-рия рожден ден и на сцената на Младежки дом - Шумен, където на 5 февруари ще представи емблематичния спектакъл "Госпожа Стихийно бедствие". Това ще е юбилейното представление на комедията - 800-ното поред.

 

Пак този месец, на 19 февруари, неуморимата актриса ще се въплъти в образа на мадам Буланже, която върти публичен дом, в спектакъла от Юрий Дачев по произведения на Илф и Петров "Златният телец".

На 7 април миналата година Стоянка Мутафова прие наградата за цялостен принос за развитието на българския театър, носещ името на великия неин колега - покойния Георги Калоянчев. Награждаването на Мутафова бе кулминацията на церемонията по връчването на първите награди "Златен Кукерикон", учреден по повод 56-та годишнина на сатиричния театър "Алеко Константинов".

 

Снимки: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тази лигава пача никога не съм я харесвал

03.02.2014 12:41:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.