• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Най-посещаваният музей в света - Лувърът, се „задъхва” от туристи

Най-посещаваният музей в света - Лувърът, се „задъхва” от туристи

/КРОСС/ За пореден път Лувърът беше обявен за най-популярния музей в света, но това може би не е най-доброто за него, съобщава Си Ен Ен. Музеят в самото сърце на френската столица счупи през миналата година собственият си рекорд за посещаемост, като посрещна 10,2 млн. души. Но препълненият с хора Лувър се оказа последната капка в чашата на търпението на персонала и серия от стачки заляха музея през седмицата. „Лувърът се задушава", посочва в изявление профсъюзът на музейните работници.
„Посещаемостта се е увеличила с над 20% от 2009 г., но самият дворец не се е разраснал",се допълва в комюникето. „Днешната ситуация е просто неуправляема". Музеят беше затворен в понеделник и отвори едва в сряда следобед - по-късно от първоначално обявеното, заради среща с афектирания персонал.

Дълги опашки от посетители се извиха пред музея през седмицата и тези, без предварителна резервация, бяха отпращани. Лувърът счупи собствения си рекорд по посещаемост миналата година, поставен за пръв път през 2012 г., след като отбеляза рязък спад на уристите през 2017 г., което беше отдадено на цялостния спад в туристическия сектор на Париж. Видеото на Бионсе и Джей Зи, заснето в двореца обаче изигра своята роля и отново възвърна популярността му.

Но докато броят на посетителите във френския музей расте, като цяло посещаемостта сред 20-те водещи културни институции в света за миналата година, остава слаба, но стабилна, показват данните на Индекса на музеите. Националният музей на Китай заема престижното второ място в класацията за най-популярен музей в света с близо 8,6 млн. посетители за миналата година - почти 7% увеличение. В престижната тройка се нарежда и Музеят Метрополитън в Ню Йорк. Веднага след него са Музеите на Ватикана и Националният въздухоплавателен и космически музей във Вашингтон.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.