• 19 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.7957
  •  GBP / BGN 2.2869
  •  CHF / BGN 2.0310
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Военноисторическият музей е символ на бойната слава на Българската армия

Военноисторическият музей е символ на бойната слава на Българската армия

/КРОСС/ „Националният военноисторически музей завоюва лидерски позиции и продължава през годините да ги отстоява като символ и съкровищница на военната история, на бойната слава на Българската армия и на българското самосъзнание". Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов днес при откриването на обновената експозиция на Националния военноисторически музей.

Министърът на отбраната посочи, че през годините музеят не спира да развива активна дейност, за да популяризира военната история. Наред с това той непрекъснато обогатява и без това богатата колекция, която притежава. „През изминалата година Националният военноисторически музей, заедно със своите три филиала, е придобил нови 1650 експоната", информира министър Найденов. От тях 648 са за филиала в София - 288 са дарени, а 360 са откупени, обобщи министър Найденов. Той подчерта, че музеят търси нови форми, с които да привлича децата и те да получат в него първите си уроци по военна история.

Министърът на културата Петър Стоянович поздрави ръководството на Министерството на отбраната и на военния музей за новата и поредна стъпка в популяризиране на българската история и българското военно дело.

Посетителите на Националния военноисторически музей от днес имат възможност да разгледат специалната експозиция, която представя постиженията и развитието на българския военнопромишлен комплекс. В НВИМ е изграден интерактивен детски музей „МИГ" - „мислители, изобретатели, герои", където децата могат да се запознаят с интересни факти и събития от военната ни история. С обновена визия са и колекционните зали „Български военни униформи", „Отличия на държавните глави на България" и „Хладно и огнестрелно оръжие".

На събитието присъстваха също началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, началникът на политическия кабинет Иван Жерков, парламентарният секретар Ина Тодорова, директорът на служба „Военна информация" Веселин Иванов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, представители на дружества от отбранителната ни индустрия и на военнопатриотичните организации , много гости и посетители.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.