• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

"КиберБеркут": Аваков е планирал убийството на Музичко

"КиберБеркут": Аваков е планирал убийството на Музичко

/КРОСС/ Хакерската групировка „КиберБеркут” публикува на сайта си документ, който се твърди, че съдържа кореспонденцията на изпълняващия длъжността вътрешен министър на Украйна Арсен Аваков с журналиста Дмитрий Брук, предаде РИА Новости. Според групировката, кореспонденцията доказва, че убийството на Александър Музичко е било планирано от Аваков.

Обявеният за международно издирване Музичко, бе убит през нощта на 25 март в хода на спецоперация на украински служители на закона по обезвреждане на въоръжена групировка на територията на Ровенска област. Според версията на украинското вътрешно министерство, Музичко е оказал съпротива при опит за задържане от страна на полицията. Музичко е стрелял по служителите на реда, при което се твърди, че случайно се е прострелял сам.

На проведеното вчера заседание на временната следствена комисия на Върховната рада, заместник главният прокурор Алексей Беганец заяви, че в делото не се съдържат показания, които свидетелстват за умишлено убийство. По този начин, украинската главна прокуратура приема версията на Министерството на вътрешните работи, че Музичко случайно се е прострелял сам при оказване на съпротива на полицията.

Публикуваният от хакерската групировка документ съдържа и подробности около задържането на проруския активист, представител на опълчението в Харков Константин Долгов. Той бе задържан в Харков на 19 април по подозрение в умишлен палеж, като може да бъде лишен от свобода за срок до 10 години.

С какво е известна групировката „КиберБеркут”

„КиберБеркут” е група хакери, която се появява след разформирането на украинските специални части „Беркут”. Съставът на групировката е неизвестен, членовете в нея са анонимни. „КиберБеркут” позиционират себе си като хакерска групировка, която „помага на Украйна да съхрани независимостта си от военната агресия на Запада, готов да защити правителството на неофашистите”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.