• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Фестивал за независима музика и театър

Фестивал за независима музика и театър

/КРОСС/ Фестивалът за независима музика и театър - Impossible Fest - ще се проведе в НДК от 4 до 6 декември.

В програмата му са включени над 10 сценични проекта. Всяка вечер (4-6 декември) актьорите в театралните постановки ще заемат сцената на ДНК от 19:30 ч, след което програмата ще продължи с музика. Сръбските сърф-рок герои Threesome и гръцките сайк-геридж любимци Alien Mustangs също ще излязат на сцената.

Както и в първото си издание през 2010 г. фестивалът ще „извади на светло" субкултурни проекти от музикалната, а в актуалното си издание - вече и от театралната сцена. Над 10 са българските музикални групи, които ще се включат събитието като буквално излязат от подземните сцени в София и Пловдив. Между тях са The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, Doesn't Frogs, RaJa & Илияна и други, които предстои да бъдат обявени. Театралната сцена е представена от постановката „Всичкоядецът" на режисьора Ани Васева и „Саломе" с автор и хореограф Мирослав Йорданов.

Всеки от изброените се откроява с авангардност и иновативност, противопоставящи ги на съответния музикален или театрален мейнстрийм. Поканата за участие към съответните артистични проекти следва търсенето на пресечна точка между двете изкуства и по възможност техния синкретизъм или междинни форми (като театрална музика, танцов театър, театър на движението и др.).

Голяма част от музикантите в програмата са с подчертано отношение и връзка с театъра, като например автори на театрална музика, актьори или други участници в театрални проекти. Публиката ще има възможност да се срещне и с известни театрални композитори, носителите на "ИКАР" и "Аскеер" Емилиян Гацов - Елби и Асен Аврамов, които буквално ще покажат как се прави музика за театър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.