• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Четвъртата седмица на „София диша" ще е посветена на музиката

Четвъртата седмица на „София диша" ще е посветена на музиката

/КРОСС/ Четвъртата неделя (24-ти август) на „София диша" за пръв път ще се проведе на шикозната столична улица „Оборище". Темата на проявата ще е „Песента на танца" и тя ще бъде посветена на музиката и танцовото изкуство. Освен възможността на всеки посетител да се включи в купона танцувайки, фестивалът ще предложи и някои по-любопитни атракции:

По време на „Песента на танца" Lindy Hop и колегите им от Rockabilly.bg ще представят суинг-мини спектакъл с хореографии, свързани с легендата в суинг танците - Frankie Manning. Посетителите ще могат да участват в уъркшопи по време на фестивала - насочени към не танцуващите суинг танци. А тези, които вече умеят, могат да се включат в Суинг Такси. Участващите ще сменят партньорите си докато танцуват, преминавайки по цялата улица. Спомените са гарантирани с винтидж фото-ъгъла за снимки. Танцов център МОНТФИЗ също ще направи демонстрации на суинг хореография.

Проектът на Миша Илиев "Вокализирай Това" ще потопи посетителите в атмосферата на създаването и подготовката на един концерт - репетиции, разпяване, импровизации, пеене.

Музикално училище на възглавници ще въведе децата в света на музиката. В програмата ще могат да се включат както деца, занимаващи се с музикален инструмент, така и такива, които за първи път ще имат досег с музиката. Ще са представени основните компоненти на музикалното образование - уроци по два различни инструмента (пиано, китара, цигулка, виолончело, ксилофон, арфа или блок - флейта), история на музиката, пеене, занимания по ритъм и дирижиране, както и нотопис.

Ето и пълната програма на сцената на София диша - „Песента на танца" тази неделя:

16:30 - 17:30 Sunnie & The Band
17:45 - 18:20 Сашо Димитров
18:30 - 18:40 Флашмоб по случай 50 години БНТ
18:45 - 19:30 Суинг - Fresh swing dance
19:45 - 20:05 Даниел Елисеев Демонстрация на музикалните инструменти Кремона
20:15 - 21:00 The Scarlett Sisters
21:10 - 21:50 PSS (Pimp Switch Sequence)

Фестивалът „София диша" е част от културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатирата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.