• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Приключи изграждането на железопътния надлез до гара Стамболийски

Приключи изграждането на железопътния надлез до гара Стамболийски

/КРОСС/ Днес бе подписан Акт 15 за приемане на строежа на новия пътен надлез на км. 137+336.54 в района на жп гара Стамболийски.

Предстои назначаване на Държавна приемателна комисия, която да подпише Акт 16 и издаване на Разрешение за ползване.
Надлезът е изграден на мястото на съществуващ прелез в зоната на гарата, с което се елиминират рисковете от инциденти при пресичането на железопътната линия и автомобилния транспорт.

На 19.08.2016 г. между УО на ОПТТИ и ДП НКЖИ е сключен Договор № ДОПТТИ-14/19.08.2016 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Приоритетна ос І „Развитие на железопътната инфраструктура по „основната" Трансевропейска транспортна мрежа" на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура", за изпълнение на проект „Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив: част от Трансевропейската железопътна мрежа - изграждане на четири броя пътни надлези".

Проектът включва:
• „Изграждане на нов пътен надлез на км. 107+423.59 в междугарието Септември-Пазарджик";
• „Изграждане на нов пътен надлез на км. 132+592.42 в междугарието Огняново - Стамболийски";
• „Изграждане на нов пътен надлез на км. 137+336.54 в района на гара Стамболийски";
• „Изграждане на нов пътен надлез на км. 146+269.20 в района на гара Тодор Каблешков"

Основната цел на проекта „Модернизация на железопътния участък Септември - Пловдив: част от Трансевропейската железопътна мрежа - изграждане на четири броя пътни надлези" е да бъде изградена железопътната инфраструктура в съответствие с нормативните изисквания за безопасност и надеждност при нормална експлоатация на железопътната линия, както и да бъдат спазени нормативните изисквания за премахване на пресичанията на железопътната линия на едно ниво с друг вид наземен транспорт.

Реализацията на проекта ще доведе до премахване ограниченията за скорост и капацитет на потоците на железопътния трафик, съответствие на железопътната инфраструктура с европейските изисквания към TEN-T коридорите на основната мрежа и с политиките на ЕС за устойчивото развитие на железопътния транспорт в региона.

Обособена позиция 3. „Изграждане на нов пътен надлез на км. 137+336.54 в района на гара Стамболийски"
Надлезът е изграден на мястото на съществуващ прелез в зоната на гара Стамболийски. Надлезът е в прав участък и е 8 отворен, проектиран съгласно БДС EN (Еврокодове) и премоства четири коловоза и две улични връзки. В съоръжението са вложени 5.5 млн. лева.
Габаритът на новия път е Г9, но в обсега на надлеза той се разширява и включва 7.00м. пътно платно и два тротоара по 2.45м. всеки, при 15cм. регула. Общата ширина на надлеза е 12.40 м.
Изграждането на надлеза е завършено, на 15.03.2018 г. е подписан на Акт обр. 15 за установяване годността за приемане на строежа. Предстои назначаване на Държавна приемателна комисия, която да подпише Акт обр. 16 за установяване годността за ползване на строежа и издаване на Разрешение за ползване.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.