• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ед Шийрън спечели голямата награда Ivor Novello

Ед Шийрън спечели голямата награда Ivor Novello

/КРОСС/ Ед Шийрън спечели наградата Ivor Novello за най-добър автор на песни на церемония в Лондон, съобщи ВВС.

Clean Bandit изместиха Сам Смит и Джордж Езра в категорията за най-изпълнявана песен с Rather Be. Съавторът на песента Джими Нейпс, който е написал и Stay with Me на Сам Смит, посвети наградата на съпругата си Матилда, която го е вдъхновила за текста. Rather Be получи наградата и за най-добра съвременна песен.

Призът за най-добър албум спечели So Long, See You Tomorrow на Bombay Bicycle Club. Ирландецът Хозиър спечели наградата за най-добра песен от музикална и текстова гледна точка с Take me to the Church. „По това време миналата година бях напълно неизвестен и написах тази музика на тавана си. Толкова съм насърчен. Това значи много за мен", сподели той.

Наградите Ivor Novello, наречени на родения в Кардиф музикант, се присъждат от Британската академия за композитори и автори на песни (BASCA). Black Sabbath получиха наградата за цялостно творчество. Приемайки я, Тони Айоми потвърди, че групата догодина ще тръгне на последното си турне.

Ани Ленъкс беше приета за член на Британската академия за композитори и автори на песни (BASCA). В приветствието си Елтън Джон обърна внимание, че тя е не само прекрасен музикант, но и е активно ангажирана в борбата за човешки права, защита на жените и „над всичко с борбата срещу HIV". „Не зная какво бих правила, ако не бях станала певица и автор на песни, защото единственото нещо, което съм искала да правя, е да създавам музика", каза Ани Ленъкс. Невероятно съм поласкана, че съм първата жена, приета за член на BASCA. Така стъкленият таван вече е счупен.

Кайли Миноуг връчи наградата за изключителен принос на Бой Джордж, като каза, че е сред милионите хора, които той е вдъхновил. Manic Street Preachers получиха наградата „Вдъхновение".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.