• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

След вълната от недоволство оскари няма да се раздават в прекъсването за реклами

След вълната от недоволство оскари няма да се раздават в прекъсването за реклами

/КРОСС/ Организаторите на наградите "Оскар" обявиха, че се отказват от плана си да раздават наградите за четири от категориите в прекъсването за реклами по време нателевизионното излъчване на 24 февруари, след като това им решение предизвика вълна от недоволство от някои от най-изявените имена на Холивуд, съобщи "Ройтерс".

Академията на филмовото изкуство и наука заяви, че откликва на искането на членовете си, както и че наградите във всичките 24 категории ще бъдат раздадени без промени в традиционния им формат.

По-рано тази седмица академията обяви, че Оскарите за операторско майсторство, монтаж, късометражен филм и грим ще бъдат дадени по време на прекъсването за реклами на живото предаване. Организаторите обявиха, че монтирана версия на благодарствените речи ще бъде излъчена след това в ефир.

Планът бе част от усилието телевизионното излъчване на наградите да бъде съкратено, след като гледаемостта през 2018 г. бе най-ниската в историята на церемониите.

Отворено писмо, подписано от режисьорите Мартин Скорсезе, актьорите Робърт де Ниро, Мерил Стрийп и Джордж Клуни, както и над 300 други важни личности от киното в Холивуд обвиниха заявиха: "Изхвърлянето на тези съществени области от изкуството на киното и понижаването на техния статут на церемонията по връчването на 91-ите награди "Оскар" не е нищо повече от обида към тези от нас, които са посветили животите си на тази професия".

По-рано срещу академията протестираха Ръсел Кроу, който нарече решението "фундаментално тъпо", както и предишните носители на "Оскар" за най-добър режисьор Алфонсо Куарон и Гийермо дел Торо.

След вълната от възмущение, в четвъртък се проведе среща между съюза на кинематографите и някои от основните представители на академията.

Според неназован източник на "Варайъти" новото решение означава, че излъчването на 24 февруари ще надвиши предварително уговореното време от три часа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.