• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Ученици прославят България с медали на световни бизнес състезания

Ученици прославят България с медали на световни бизнес състезания

/КРОСС/ Български ученици спечелиха златен медал на световното бизнес състезание за решаване на казус на Харвардския университет Global Business Challenge, съобщиха от образователното министерство.

В конкуренция с 400 участници от 10 държави, разпределени в 60 отбора, четиримата финалисти от Националата търговско-банкова гимназия (НТБГ) в София се представиха отлично в трите кръга на състезателния ден и заслужено завоюваха златото.

Още едно златно и две сребърни отличия получиха възпитаници на НТБГ от младежката бизнес среща на върха от календара на световната мрежа на тренировъчните фирми Pen International в Ню Йорк. Там училището участва с две тренировъчни фирми.

В трите дни на международното изложение българските участници сключиха стотици сделки за милиони долари в условията на силна конкуренция. Тяхното достойно представяне беше заслужено възнаградено със злато за най-добър търговец и сребро за най-добър уебсайт и за най-добър щанд на международния панаир.

Четирите представителни български отбора на гимназията се класираха и за финалите на две нови състезания от съпътстващата програма на младежката среща: „Управление на човешките ресурси" и „Маркетинг стратегии", за което са отличени с грамоти.

Във форума в началото на април участваха 220 учебно-тренировъчни фирми от 10 държави - Австрия, Белгия, Бермудите, Бразилия, България, Германия, Индонезия, Румъния, САЩ и Южна Корея.

Това е 51-во поред международно участие за НТБГ. Със сега спечелените отличия наградите, завоювани от училището на международни състезания, станаха 154.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.