• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Ангел Найденов към вицепремиера Кунева: Ще подкрепите ли свикване на КСНС по темата за бежанците?

 Ангел Найденов към вицепремиера Кунева: Ще подкрепите ли свикване на КСНС по темата за бежанците?

/КРОСС/„Каква е българската позиция за бежанската криза?" Този въпрос отправи зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" Ангел Найденов към вицепремиера Кунева по време на днешния блицконтрол. „Ние предлагаме заседание на КСНС? Приемате ли такова предложение и имате ли готовност да изготвите доклад и да подкрепите една такава инициатива?", пита още той. Найденов подчерта, че днес пред най-сериозните предизвикателства за страната ни и за държавните институции са бежанците и бежанската вълна. По думите му това ще бъде проблем, който няма да бъде решен в рамките на тази, следващата или по следващата година. Той поясни, че това е предизвикателство не само за страните, които през последните седмици са разтърсени от бежанската вълна, а за Европа като цяло. Зам.-председателят на групата на левицата в НС бе категоричен, че в този проблем са фокусирани и най-сериозните рискове за сигурността - организирани мрежи и канали за трафик на хора, действия на организираната престъпност, нелегално преминаване през граници, възможности за преминаване и инфилтриране в съответните държави на лица, свързани с джихадисти или радикални групировки. Той подчерта, че не само сме свидетели на най-голямата миграционна вълна от Втората световна война насам, а на една човешка драма, към която трябва да се отнасяме със съпричастност и хуманно отношение.

Бившият военен министър изрази недоволство от неспособността на вицепремиера да отговори на поставените от него въпроси. „Имаме нужда да се убедим, че българското правителство, което носи една от основните отговорности за случващото се в страната и което ще има тежката отговорност да участва в различни срещи в европейски формат на различни нива, има избистрена позиция по целия кръг от въпроси", заяви социалистът. Той заяви, че е необходимо да имаме отговор на въпроса с какво ще отиде министърът на вътрешните работи на 14-15 септември на срещата на министрите, какво ще бъде отношението на българския представител на срещата на върха през месец ноември.

Найденов подчерта, че е важно да се знае отношението на българското правителство и по повдиганите въпроси за това, че Дъблинското споразумение е мъртво, какво ще се появи на негово място, отпадане на Шенгенското споразумение и спирането на евросредства за страна, отказала да приема бежанци.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.