• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

А. Найденов: Скептичен съм относно необходимостта от закон за тероризма, но ако се предложи, ще го подкрепим

А. Найденов: Скептичен съм относно необходимостта от закон за тероризма, но ако се предложи, ще го подкрепим

/КРОСС/ „Скептичен съм относно необходимостта от закон за тероризма. Наличието на подобни закони не предпазва нито една държава", заяви зам.-председателят на „БСП лява България" Ангел Найденов в интервю за БНТ. Според него съществуват достатъчно закони и допълни, че предстои и да бъде разгледан на второ четене ЗИД на Закона за мерките срещу финансиране на тероризма. „Това са все стъпки в тази посока, но ако изпълнителната власт намира за необходимо да има още един закон - мисля, че никой няма да откаже в Народното събрание и ще го подкрепим", коментира народният представител.
„Трябва да си даваме сметка, че сме във война. Много държа това да бъде ясно разбрано - от отсрещната страна няма ултиматуми, обръщения и искания - това е война", каза още Найденов. По неговите думи терористичните акции са добре планирани и осъществени. „Добре организирана мрежа в сърцето на Брюксел, сърцето на Европа", допълни той. Найденов е категоричен, че вчера е бил черен ден за Европа и поредният кошмар за хората в Брюксел, но не само за тях. „Извършителите на терористичните актове са различни, но мотивите, целите и последиците са едни и същи - ненавист към светския начин на живот и европейските ценности. Целта е винаги да се постигат максимален брой жертви и щети, а последиците - страх и паника в цивилните граждани", обясни народният представител от левицата.
Ангел Найденов е на мнение, че винаги има нужда от нов политически дебат и повече внимание към мерките, които трябва да бъдат предприемани. „Трябва да настояваме за дискусии в специализираните комисии и в пленарна зала. След като се осъществяват терористични актове, винаги нещо липсва", каза още той. Според него има пробив в сигурността - въпреки предупрежденията, които е имало в Брюксел и предприетите мерки, терористичен акт е осъществен. „Не трябва да се примиряваме, а да се повишават предприеманите мерки и да се допълват с координация и съвместни усилия с партньорски служби", заключи Ангел Найденов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.