• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ангел Найденов: БСП няма да повишава данъците и данъчните ставки

Ангел Найденов: БСП няма да повишава данъците и данъчните ставки

/КРОСС/ БСП няма намерение да повишава данъците и данъчните ставки, а да въведе в пълен размер прогресивния данък върху доходите на физическите лица, заяви водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" във Варна Ангел Найденов пред БНТ.

За разлика от ГЕРБ, които възнамеряват да го повишат с два пункта и да дадат право на общините да вдигат данъците върху доходите на физическите лица по места, БСП въведе необлагаемия минимум до размера на минималната работна заплата, припомни той.

„Не подкрепяме идеята за банкова ваканция и ангажирането на обществени средства за изплащане на влогове над гарантираните по закон. Има гаранционен фонд, съответно да бъдат изплатени депозитите до 100 хил. евро", посочи Найденов по повод проблемите с КТБ и уточни, че правомощията на Комисията по финансов надзор по отношение контрола на банките и на дейностите им по публичните средства е необходимо да бъдат разширени. „Трябва да дадем възможност за процедура по присъединяване на България към европейския банков надзор", допълни водачът на листата на Коалиция „БСП лява България" за област Варна.

„ГЕРБ забиха топка в собственото си поле, защото четири години, освен приказките за „Хемус", на практика не беше направено нищо. Едва сега, по време на нашето управление, беше осъществен прегледът по предпроектните проучвания, беше изготвен проектът, докладите по ОВОС и по археологическите проучвания", каза в отговор на въпрос за недовършените автомагистрали Ангел Найденов.

Той припомни, че правителството на Орешарски е осигурило над 51 млн. лв. за Варна, от които 15 млн. лв. за проектиране на новото пристанище и 30 млн. лв. за сградата на Съдебната палата. „Тези средства обаче са на път да бъдат загубени", предупреди той. По думите му от една страна проблемът за неусвояването на средствата е в служебното правителство, и от друга - в местната власт.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.