• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ангел Найденов: Националните позиции трябва да са резултат от дебат, а не хрумване на един или друг

Ангел Найденов: Националните позиции трябва да са резултат от дебат, а не хрумване на един или друг

/КРОСС/ „Решенията за националните ни позиции трябва да са резултат от задълбочен дебат, а не хрумвания на един или друг в зависимост от нивото и страните, в които провежда своите срещи". Това заяви интервю за Радио „Фокус", зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България Ангел Найденов по повод на посещенията на премиера Борисов в Анкара и Берлин. Той припомни, че освен искането за изслушване на премиера в първия пленарен ден, заради визитите му, левицата е поискала и президентът да свика КСНС. „За съжаление и двете искания бяха отклонени със несъществени обяснения и аргументи", подчерта социалистът. По думите му БСП е поискала изслушване на Борисов с цел да се изясни позицията на българското правителство особено що се касае до сигурността, отстояването и защитата на българските политически и икономически интереси. 

Найденов подчерта, че има две предизвикателства пред страната ни - бежанският поток и рискът от нахлуване на бежанци от Турция у нас, както и разединението в ЕС. Той подчерта, че липсва единно решение и обща позиция в Европейския съюз за борба с миграцията и в същото време опасността от бежанска криза в страната ни е абсолютно реална. „Единственият отговор на използването на този инструмент, с бежанците от страна на Турция, е солидарността в рамките на ЕС", заяви бившият военен министър. Той бе категоричен, че са необходими повече солидарност и усилия за изработване на обща политика и общ отговор от страна на ЕС. „Не от една или друга страна, не от групи страни в рамките на ЕС, а консолидирана позиция", коментира зам.-председателя на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Найденов заяви, че независимо от затрудненията съюзът е способен на изработването на такава единна политика и на общ отговор. „Липсата на единна политика поставя на изпитание държави като България, която е външна граница на Европейския съюз", заключи Ангел Найденов.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.