• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Соня Найденова озадачена от Горанов: Да кажем, че няма да приложим закона, защото той не ни харесва, е абсурдно

Соня Найденова озадачена от Горанов: Да кажем, че няма да приложим закона, защото той не ни харесва, е абсурдно

/КРОСС/Висшият съдебен съвет получи категоричен отказ за повишаване на заплатите в системата от финансовия министър Владислав Горанов, който участва в заседанието на съдебния орган вчера. Въпреки това Соня Найденова, представляваща Висшия съдебен съвет, не смята, че срещата им с министъра е била грешка.

В интервю за БНР тя обаче подчерта, че е важно да се знае, че магистратите не искат повече от това, което предвижда законът.

При това наше искане се базирахме на данни от НСИ за нарастване на възнагражденията в бюджетната сфера в последното тримесечие на 2014-а година. В рамките на бюджетната процедура, още през октомври или ноември, това искане за актуализация на заплатите беше залегнало. Когато проектът влезе в НС, ние отново застанахме зад настояването бюджетът да бъде увеличен със сумата, необходима за увеличение на работната заплата. Така че министърът на финансите няма как да е изненадан, че за първи път поставяме искане за привеждане на заплатите в съответствие със закона. Това, което чух от министъра на финансите, ме озадачи. Да кажем, че няма да приложим закона, защото той не ни харесва, е абсурдно. Дори и от позицията на неюристи. Не омаловажавам критиките, които обществото има към съдебната система, но мисля, че показваме, че имаме механизми, тези хора, които не работят добре, да бъдат наказани или освободени, кочентира Соня Найденова. 

Вчера ВСС отстрани Владимира Янева от шефския пост в СГС и за временно председателстваш съда избра Владимир Йорданов. 

За процедурата по избор на титуляр за ръководител на СГС Найденова каза: Наш ангажимент е възможно най-бързо да открием процедурата. Всички сме наясно, че тя ще отнеме известно време. Темповете изискват период от 2-3 месеца и беше добре, че председателят на ВКС пое ангажимента и предложи съдия, който да поеме тази нелека задача да управлява СГС. Разчитам колеги, които приемат ръководството на всеки съд, да се кандидатират. В тази процедура не е ВСС, който ще предлага кандидатите. Разчитам, че ще имаме кандидати - добри и подходящи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Госпожо,само за вас ли има закони? 12% стават ли за закон и за другите? Или законите са от "нас за нас"? Закона за пенсиите с 1.9% или за 6 години може да станат 12% и то, върху каква база?Къде са 12% върху 3000лв, къде са 1.9% върху 200лв?

27.02.2015 16:50:40

Анонимен

Да, да - законът трябва да се изпълнява стриктно, безкомпромисно, а не като у нас !? Съдебната власт ГЪМЖИ от ПРЕСТЪПНИЦИ, КОМИСИОНЕРИ и ТЪРГОВЦИ, КОИТО ПРОДАВАТ и ПРИКРИВАТ КРАДЦИТЕ, КАТО ДОРИ ИМ ИЗПИРАТ и БИОГРАФИИТЕ ! Време е една немалка част от Т.Н. - ОБВИНЕНИЕ да бъде въдворено и отработи с кирки и лопати щетите, които нанесоха на нашия народ !

27.02.2015 12:10:14

Анонимен

НЕМА ПАРИ -ДЕЙСТВАЙТЕ !

27.02.2015 10:16:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.