• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Хотелиери искат още по-лека процедура за внос на чужди работници

Хотелиери искат още по-лека процедура за внос на чужди работници

/КРОСС/ Хотелиерите по българското Черноморие искат още по-облекчена процедура за внасяне на кадри от трети държави, въпреки влезлите вече в сила промени, които улесняват наемането на работници от чужбина.

Пред „Дарик" заместник-председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Веселин Налбантов обясни, че нормативните промени са закъснели за този летен сезон, на фона на готовността за внасяне на 15 хиляди чужденци за работа по морето. Налбантов е подал документи за наемането на работници от Украйна, Молдова, Македония и дори от Тайланд.

"Още по-облекчена процедура - отиваш, вземаш и на място - аз бях го предложил преди - да се отварят тези центрове, в които пристигат миграционните служби с ДАНС, с консул, виждат на място каква е обстановката, печатат и оставят хората, които заслужават. Иначе процедурата и така - не съм я проверил лично, очаквам тези дни - е малко тромавичка. Сега при едно одобрение, чакам седем дни, като се забавя два дни, чакам още седем или десет дни, отиват нещата до съответната държава, оттам изчакват още няколко дни и сезонът си заминава", каза Налбантов, като обясни, че у нас сезонът е кратък.

На въпрос какво заплащане ще получават тези хора, с уговорката за студенти, той поясни, че според излязла наредба условието е 250 евро минимум за неквалифицирани кадри, като се осигуряват храна и спане.

На въпрос докога ще се разчита на студенти, а не на квалифицирани кадри, той посочи, че всичко зависи от правителството и държавата.

"Меглена Кунева съкрати бройките от висшите учебни заведения, защото, видите ли, за туризма трябвали прости хора. Не, напротив, за туризма трябват високоинтелигентни хора във всяка една област", каза Налбантов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.