• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Хлябът няма да поевтинее и с намален ДДС

Хлябът няма да поевтинее и с намален ДДС

/КРОСС/ Хлябът няма да поевтинее, ако се намали ДДС, категоричен е министърът на финансите Владислав Горанов.

Сегашната данъчна система е достигнала един баланс на съотношение, който хората възприемат, и се е получило относително добре, отбеляза финансовият министър по време на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което разглежда предложението на БСП за намаляване на ДДС на хляба и лекарствата. БСП и ДПС предлагат 5% ДДС за основни хранителни стоки - хляб, мляко, месо и яйца и 9% за лекарствата. ДПС на свой ред предложи не само намаляване на ДДС на хляба, а и на всички хранителни стоки, което щяло да доведе до по-голяма конкурентоспособност на сектора.

Както може да се очаква управляващите са твърдо против.

Идете в Гърция и вижте какво стана там след намаляване на ДДС - нищо не стана, цените се запазиха, заяви днес Горанов, цитиран от "Фокус". Той изрази готовност да води дебати "с всеки представител на бизнеса или партиите за преструктурирането на данъчната система".

Но ако намалим с 1 лв. цената на хляб, който струва 10 лв., ние ще направим услуга повече на по-богатите хора, отколкото на тези, които си купуват хляб за 1 лв. и цената му ще им се намали с няколко стотинки. По-добре е да насочим усилия към действително нуждаещите се. През данъци никой не си е оправил икономиката, изтъкна Горанов.

По-рано днес на среща между групите на ГЕРБ и ДПС е било предложено (от ДПС) да се освободят от ДДС книгите и учебниците.

От бизнеса заявиха, че биха подкрепили общо намаляване на ставките ДДС, но едва след влизането на България в еврозоната.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Държавата на мафията и олигархията прави всичко в техен интерес. Не очаквайте промяна, докато тези кожодери и крадци са на власт. Събуди се, народе!

19.06.2019 16:33:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.