• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Нанков: Ветото на президента върху ЗОСВ може да забави строежа на АМ "Струма"

Нанков: Ветото на президента върху ЗОСВ може да забави строежа на АМ "Струма"

/КРОСС/ „Държавата разглежда всички варианти за Кресненското дефиле, които са пет. Най-важното е да изберем варианта, който ще гарантира възможно най-безопасното пътуване и преминаване през района на българските граждани. Трябва да спазим и всички законови мерки, както и да защитим околната среда. Не трябва да забравяме финансовата и икономическата точка на въпроса. Тунел, със сигурност няма да има, заради сигурността на преминаващите български граждани". Това каза за предаването „Тази сутрин" регионалният министър Николай Нанков.

"Ветото на президента върху Закона за околната среда и водите може да окаже известно забавяне върху строежа на АМ "Струма". Тук искам да поясня, че отпадането на обжалването пред втора инстанция важи само за стратегически важни проекти, а не за всички инфраструктурни проекти, но президентът си има своето право. В края на годината ще имаме готови планове за разширяването на АМ "Тракия" от София до Пловдив, защото това е най-натоварения участък", каза още Нанков.

"Санирането не е спряно. Финансов ресурс има наличен. Контролът е подобрен. Всички сигнали, които са изпратени до нас, са проверени и при нарушения строителите са си понесли санкциите", обяви министърът, който коментира.

"Последното обжалване срещу ТОЛ-системата беше много странно. Минималната щета за държавата от тези обжалвания е 1,5 млн. лева на ден. Ще заведем иск срещу тези фирми, които непрекъснато обжалват. В края на 2018 година ТОЛ-системата ще заработи", категоричен беше министър Николай Нанков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Боклук! Гъзолизец! От 2000 год. тази магистрала все е в закъснение. Той вчера стана президент и вече той ви е виновен. Не се накрадохте, не се наядохте, да ви затъкне данол

11.08.2017 10:28:07

Анонимен

откъде ги намират такива недоразумения

11.08.2017 10:00:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.