• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Нанков: 624 млн лева ще достигнат до образователните заведения в 72 общини

Нанков: 624 млн лева ще достигнат до образователните заведения в 72 общини

/КРОСС/ По линия на ОП „Региони в растеж" почти 624 милиона лева ще достигнат до образователните заведения в 72 общини - тук говорим за детски градини, говорим за училища, говорим и за висши учебни заведения. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в сутрешния блок на БНТ „Денят започва".

В рамките на тези проекти се включват подобряване на енергийната ефективност, техниката в училищата и за първи път ще се подобрят и спортните площадки към тези училища и детски градини, добави той. Министърът добави, че имаме проекти, които вече са завършени, някои сега влизат в реализация. 426 учебни заведения, в които се обучават 255 000 деца, ще бъдат обновени с тези средства, допълни той.

За първи път след 40 години започнаха ремонтни дейности по АМ "Хемус". Трябва да се отбележи, че ремонтът на тунела „Витиня" стартира без нито една проектна документация как е строен тунела, без нито един чертеж - по спомени, между другото, на проектанти и на участници от строителния процес, коментира Нанков. С разширяването на строителните дейности се откриваха редица нови и нови неща. Тунелът "Витиня" беше готов още на 30 юни, но бяха открити сериозни конструктивни дефекти, например по колоните. "Витиня" и "Ечемишка" са най-модерните и най-безопасните тунелни съоръжения в момента, отбеляза още министър Николай Нанков.

Регионалният министър коментира и че от началото на другата седмица ще започне ремонта в другата тръба на тунела „Витиня" в посока София, като допълни, че стремежа им ще е основните ремонтни дейности да завършат до средата или в краен случай в края на ноември, когато започва наистина активния зимен сезон и зимна поддръжка на пътищата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.