• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Дрогата "канибал" превзема наркопазара у нас

Дрогата "канибал" превзема наркопазара у нас

/КРОСС/ Нов тип синтетичен наркотик известен като дрога "Канибал" навлиза на нелегалния пазар у нас. Наричат го така, защото този наркотик е способен да отключи агресия и дори канибализъм при хората, които го употребяват. Това заяви Александър Панайотов от Националния център за наркотици пред "България он еър".

"Ако погледнем в глобален мащаб, тенденцията през последното десетилетие не е никак благоприятна. Обществото привикна към присъствието на опасна употреба и фатални случаи при употреба на наркотични субстанции", коментира специалистът по лечение на зависимости. Той обясни, че това са легални заместители на нелегалните наркотици, които се произвеждат по света като цяло и са доста опасни.

"Могат да предизвикат до 10 пъти по-силна зависимост от метаамфетамини. Има първоначална еуфория, повишена физическа активност, хората не се хранят и не пият вода. При по-силни дози може да се стигне до пароидни психози, насилие и дори самоубийство", обясни Александър Панайотов. Той допълни, че в България през последните две години няма случаи на такива синтетични катинони. Според него страната ни е на добро ниво по отношение на залавянето на нови наркотици. По неговите думи службите си вършат работа, но не трябва да подценяваме проблема.Както и да разглеждаме данните обаче, трябва да отбележим, че много голям брой млади хора посягат към наркотичните субстанции. Това е грижа и за институциите, и за родителите, и за обществото", заяви Александър Канчелов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.