• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

И още двама в болницата след наркотици

И още двама в болницата след наркотици

/КРОСС/Въпреки многобройните кампании против употребата на наркотици, които се правят ежегодно, все повече расте броят на тийнейджърите посягащи към дрогата. Драстично е намаляла долната възрастова граница на първа употреба на легални и нелегални наркотици. Ако допреди 2-3 години най-младите ученици признали, че пушат трева са били на 14-15 години, то сега има пушачи деца на 10-12 години. Друг тревожен факт е, че вече не са застрашени само децата в големите градове. Вече е безпроблемно снабдяването с наркотици и в малките населени места.

Две 22-годишни лица са приети в Центъра за спешна медицинска помощ след употреба на наркотично вещество. Те са били в безпомощно състояние.

Инцидентът е станал на 7 декември.

При извършен обиск, в едно от лицата е намерена около 1 гр суха тревиста маса, която реагира на наркотично вещество.

Образувано е бързо полицейско производство.

Преди по-малко от седмица 16-годишно момиче от Шумен изпадна в кома след употреба на алкохол в комбинация вероятно с наркотици. В училището останаха изненадани от случилото се с ученичката, била изключително добро дете. 

В кръвта на момичето не са открити следи от наркотици, но лекарите са категорични, че комата не е причинена от алкохол. Подозират, че Теодора е пушила от така наречения „весел чай", който е хит сред тийнейджърите и е изместил марихуаната.

За КРОСС от болницата съобщиха, че състоянието на момичето остава без промяна и е на командно дишане. 

17-годишно момче колабира в заведение в близост до елитно кърджалийско училище. Ученикът бе приет в интензивното отделение в напълно неадекватно състояние. Момчето е буйствало, било е прието с белодробен оток. Благодарене на бързата реакция на екипите, състоянието на момчето бе овладяно и след дни е изписан от болницата. Според лекарите вероятно се касае за синтетична дрога, която тестовете не могат да хванат.

Трима деветокласници Професионалната гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация "Александър Попов" в София бяха приети днес в Токсикологията в „Пирогов" след употреба на наркотични вещества в голямото междучасие, през октомври.

По-рано тази година наркотик отне живота на 18-годишната Ралица от Бургас. Най-вероятно е приела свръхдоза пико. Всичко станало за секунди. След приемането на синтетичния наркотик (метамфетамин) тя получила гърч и припаднала.

Само преди няколко дни зрител на БТВ изпрати клип, който показва как ученици от Сливен взимат наркотици през междучасието, близо до училището.

Скандалното видео взриви социалните мрежи.

Версията им е, че това не е дрога, а протеин и че само се забавлявали. Изследванията и; доказват, че са прави - те са отрицателни, но поведението на учениците шокира и постави множество въпроси.

От опасна дизайнерска дрога, вече няколко деца се борят за живота си.

В същото време МВР отчита нова тенденция - момичета стават дилъри на наркотици. От 158 заловени, 25 са момичета.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.