• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Народите отхвърлят хегемонията на Запада и търсят нови пътища за изграждане на друг възможен свят

Народите отхвърлят хегемонията на Запада и търсят нови пътища за изграждане на друг възможен свят

/КРОСС/ "Френският журналист и евродепутат Патрик Льо Ярик написа една книга "Дракула срещу народите". В нея той описва в каква секретност тънат преговорите по текста. Ако това, което изплува на бял свят, е вярно, то всеки със здрав разум би трябвало да иска преразглеждане на текста. Основният проблем тук е, че по това споразумение отново основният дебат не е между хората, които представляват интересите на европейските граждани, а е между лобисти, които защитават интересите на големите капитали и монополите. Ние трябва да защитим хората, трябва да защитим малкия и средния бизнес и да не позволим отново големите корпорации да погълнат малките и средните предприятия и да се унищожи икономиката на съюза."

За книга "Дракула срещу народите" на Льо Ярик напомни младата кандидатка за евродепутат Ия Петкова в едно свое изказване преди изборите. 

Заглавието на тази книга звучи страшно, но то изразява истинския характер на проекта за голям трансатлантически пазар, по който северноамериканските и европейските ръководители работят в пълна непрозрачност. Авторът е убеден, че както светлината е пагубна за Дракула, така и осветяването на съдържанието и на последиците от споразумението ще доведе до провала му.

Европейската комисия и правителствата крият този текст от обществото. В книгата съдържанието му е разшифровано и разнищено, за да се разберат по-добре целите му.

Как се появи проектът? Кой го задвижва? На кого служи?

В тази книга, в която твърденията са подкрепени с цитати, Патрик Льо Ярик показва как европейските и американските ръководители се опитват да въведат една система, пагубна за демокрацията, за суверенитета на народите, за правото на качествени храни, здравеопазване, съхранена околна среда и заетост. Дракула се надига срещу народите.

Патрик Льо Ярик разкрива историята и дълбоките причини за този проект, целите и съдържанието му, които противоречат на демокрацията и суверенитета на народите, на социалните и човешките права, на здравеопазването и околната среда, пише bg.mondediplo.com.

Мандатът за преговори, който си е дала Комисията в Брюксел, носи гриф „Ограничено разпространение в ЕС" и все още не е публикуван официално. Текстът може да бъде прочетен само в тази книга. Патрик Льо Ярик е успял да се сдобие с него и го е дал за превод, тъй като документът е само на английски.

Авторът, проницателен наблюдател на актуалността, призовава за широка и открита мобилизация на народите, за да бъде провален проектът „Дракула". Той показва, че стремежът към голям трансатлантически пазар не е признак на сила на големите капиталистическите държави, а точно обратно!

Народите отхвърлят хегемонията на Запада и търсят нови пътища за изграждане на друг възможен свят.

Патрик Льо Ярик е директор на „Юманите" и на „Юманите-Диманш". Депутат и заместник-председател на Конфедеративната група на Европейската обединена левица - Северна зелена левица в Европейския парламент.

Българското издание на "Дракула срещу народите" е осъществено съвместно от "Монд дипломатик" и "Дума".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.