• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Морфов не ще и да чуе да оглави Народния

Морфов не ще и да чуе да оглави Народния

/КРОСС/Александър Морфов категорично отказал да заеме отново креслото на директора на Народния театър. Мястото на Павел Васев ще зейне празно след броени дни и както в първата ни трупа, така и в Министерството на културата се чудят кой ще ръководи институцията до избора на нов титуляр, пише "Площад Славейков".

Павел Васев се пенсионира и тази седмица му е последната в Народния. По неговите думи, всички документи за напускането му вече са разписани. За мястото му скоро ще бъде обявен конкурс. Предложено било на Александър Морфов да ръководи, защото вече има опит начело на театъра, този пост обаче му вися като камък на шията в периода 2000 - 2001 г. и му навлече проблеми с битовизми, с които режисьорът не би си губил времето отново. В момента Морфов репетира „Одисей" с първата ни трупа.

Всички претенденти за глава на Народния се дърпат от временното управление. Дори Калин Сърменов, който заяви с интервю намерението си да атакува поста. В театъра не желае да се завърне и най-дългогодишният му директор - проф. Васил Стефанов. Затова в празния стол най-вероятно ще се настани един от тримата зам.-директори - Виктор Бойчев, Милица Трайкова и Емил Марков. Най-вероятно ще бъде посочен Виктор Бойчев, който отговаря за художествено-административните въпроси. Той има управленски опит като директор на Кукления театър в Пловдив. В Народния попадна, след като бе харесан за мястото на Васев от Стефан Данаилов.

Мениджърският опит на Павел Васев в културата най-вероятно няма да отиде нахалост. Пред „Площад Славейков" той разкри, че обмисля няколко предложения за работа в различни арт структури.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.