• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Нови политически консултации за бюджета на НЗОК и законодателната програма на НС

Нови политически консултации за бюджета на НЗОК и законодателната програма на НС

/КРОСС/Нови политически консултации между парламентарно представени партии в рамките на Народното събрание се очаква да започнат в ранния следобед. Заявката беше направена миналият вторник след консултации между ГЕРБ, БСП и ДПС. Очаква се актуализацията на бюджета на здравната каса да е основен акцент в проекта за законодателна програма на Народното събрание.

Новите разговори между представители на трите партии в парламента имат за цел да уточнят законодателната програма на Народното събрание. Още миналият вторник политическите сили се договориха да се върнат в пленарната зала и да работят по законопроекти, по които има пълно съгласие. Актуализацията на бюджета на здравната каса беше акцент в разговорите между ГЕРБ, БСП и ДПС. И трите партии последователно заявиха подкрепата си за отпускане на допълнителни пари на касата и очакваха предложението на правителството, което да обсъдят и гласуват в пленарната зала. Вчера стана ясно, че кабинетът може да отпусне 225 милиона лева за покриване на дефицита в бюджета на Здравната каса, което е със 103 милиона по-малко от исканата сума от Надзорния съвет на касата.

Възможно е законът за защита на конкуренцията да бъде заложен отново в законодателната програма на парламента, след като законът се връща за ново обсъждане на второ гласуване в комисията по икономическа политика и туризъм. ДПС и БСП не успяха да преодолеят президентското вето, което държавният глава наложи с основния мотив, че законът може да доведе до хаос в отношенията между търговци на храни и техните доставчици. Ветото беше подкрепено от ГЕРБ. Въпреки това партиите в парламента, без "Атака", които напуснаха Народното събрание, се ангажираха да прецизират текстовете и да ускорят приемането на промените в Закона за защита на конкуренцията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.