• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Кампания на AVON набира средства за национална телефонна линия в помощ на жертви на домашно насилие

Кампания на AVON набира средства за национална телефонна линия в помощ на жертви на домашно насилие

/КРОСС/ Кампанията на AVON „Говори открито срещу домашното насилие" отново си постави отговорна и амбициозна задача - да набере средства за откриване на денонощна национална телефонна линия в помощ на жертви на тормоз. Проектът цели значително да улесни връзката на засегнатите със специалисти от цялата страна и да стимулира повече дами да говорят открито за проблема. Жертвите ще бъдат насочвани към организации, членки на дългогодишния партньор на инициативата - „Алианс за защита от насилие, основано на пола". 

За да набере необходимата сума за стартиране и функциониране на телефонната линия, Компанията за жени продължава да набира средства, предлагайки специални благотворителни продукти от синята серия. Най-новият сред тях е елегантна гривна, представена от топ модела и лице на AVON Ирина Шейк. С подкрепата на каузата на световно ниво Ирина още веднъж призовава жените да не бъдат пасивни и да се изправят смело срещу домашното насилие.

Вече пета година „Говори открито срещу домашното насилие" води битка с домашния тормоз в България. До момента в рамките на кампанията на AVON са дарени 75 хил. лв., с които са осъществени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие, а през 2015 г. ще бъде подпомогната дейността на първия кризисен център в Югозападна България за жени и деца, жертви на насилие - този в Димитровград.

„Говори открито" цели да сложи край на насилието, като подпомага жертви и неправителствени организации, борещи се с проблема. Въпреки усилията до момента, според статистиката за страната ни всяка четвърта жена е жертва на домашно насилие, като процентът се увеличава с всяка изминала година. Именно затова Компанията за жени целогодишно влага сили и средства, за да осигури помощ на пострадалите. Това е възможно благодарение на продажбата на благотворителните продукти на AVON, 100% от приходите от които се заделят във фонд, с който се подпомагат дейностите на „Алианса".

Гривната „Нови възможности за жените" може да поръчате от 5 март на своя представител или онлайн на www.avon.bg.

AVON, Компанията за жени, е водеща световна козметична компания с годишни приходи от 10 млрд. долара. Като един от световните лидери в директните продажби, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни, независими Представители в над 100 страни по света. Компанията предлага декоративна козметика, грижа за кожата, парфюмерия, модни продукти и бижутерия в добре познатите козметични серии: AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за AVON и продуктите може да научите на адрес: www.avoncompany.com, www.avon.bg, както и във Facebook групата на компанията.

Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие" стартира в България през 2011 г., като част от глобалната политика на AVON да подпомага жените да бъдат финансово независими, успешни и здрави. В борбата срещу насилието в дома, с което се сблъсква всяка четвърта българка, компанията работи на две нива - чрез популяризиране на проблема и чрез набиране на средства. За кратката си история „Говори открито" успява да направи дарения на обща стойност 75 хил. лв., с които са осъществени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие, а през 2015 г. ще бъде подпомогната дейността в кризисния център в Димитровград. Това се постига чрез продажбата на благотворителни продукти от т. нар. Синя серия. 100% от приходите от продажбата им се заделят във фонд, с който се подпомага дейността на основния партньор на кампанията - „Алианс за защита от насилие, основано на пола".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.