• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Пламен Узунов, бивш директор на ОДМВР Пловдив:Подозирам, че е оказан натиск за отстраняването на началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград

Пламен Узунов, бивш директор на ОДМВР Пловдив:Подозирам, че е оказан натиск за отстраняването на началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград

/КРОСС/ Подозирам, че е оказан натиск за отстраняването на началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград, тъй като аз самия бях подложен на такъв. Това заяви за Агенция „Фокус" бившият директор на ОДМВР Пловдив Пламен Узунов. „Много съм изненадан от резултатите, които бяха изнесени. Познавам служителите от двете полицейски управления. От медиите се запознах и с резултатите от извършената реализация, които са много противоречиви", заяви Узунов. „Естествено, че когато някой е извършил престъпление или нарушения на служебните правила, трябва да бъде извършена проверка и да бъде взето безкомпромисно решени. За мен остава неприятният привкус, че те бяха предварително пожертвани, без в медиите да излязат категорични данни за тяхната вина. Обстоятелствата ,че към момента не са задържани с мярка на съда, означава, че има нещо нередно", коментира бившият директор на ОДМВР Пловдив. „За Асеновград съм изненадан - там никога не са се получавали, каквито и да е данни за злоупотреби от страна на началника на Районното управление. Това, което научих, просто ме изуми", коментира той. „За Първомай стоят по малко по-различен нещата, тъй като там действително в продължение на дълъг период от време с получаваха данни, че нещо се случва, но те бяха много абстрактни и бях възложил и комплексна проверка на районното управление", посочи Узунов.
„Подозирам, че има оказан натиск, тъй като аз самия бях подложен на такъв. Затова назначих проверка, за да може да се установи твърдените от някои хора факти, дали отговарят на истината. Мен например са ме натискали да сменя ръководството на тези две районни управления и в частност на това в Първомай. Пред мен един народен представител многократно твърдеше ,че в Първомай е организирана престъпна група, без да ми каже нищо конкретно , като многократно ми е оказвал натиск да сменя ръководството на районното управление с човек, който посочи той. Дали става въпрос за политически натиск не мога да кажа, но със сигурност става въпрос за личните интереси на един народен представител. От ръководството на МВР не мие оказван натиск. Оказван ми е натиск само и единствено от един народен представител и той е Методи Андреев", заяви Узунов.
„Много ме боли това, което става с полицията", каза още той. Според него началниците на двете районни управления са били показно унижени и заяви, че е имало възможност да се действа по друг начин и да не се стигне до това. „Очаквам всеки да си получи заслуженото в това число и длъжностните лица, които преекспонираха така нещата, че да изглеждат по този начин. Нека съдът да прецени дали тези хора са виновни или не. В медиите се тиражира ,че те са виновни - нещо, в което аз се съмнявам" допълни Узунов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво стана с разследването на прокуратурата срещу тоя? Всичко май бързо се покри, по стара традиция. Докато не започнат да влизат по затворите подобни уж топ "полицаи" и топ "магистрати"- хора сраснали се с организирана престъпност, слугуващи й наведени, няма как държавата да бъде нормална.

26.05.2016 17:07:29

Доктор

Не знам дали си адвокат или просто тъпак, но Узунов ти казва, че е реагирал като е пуснал проверка и не се е подал на натиск ,ама ти си достатъчно тъп за да не разбереш за какво се говори в изказването.А пък ти "анонимен", ако Узунов е лапач още щеше да си е на поста.Като сте тъпи и двамата не ангажирайте публиката с мнение!

28.09.2015 16:49:47

Адвокат

Като ти е оказван натиск, що не си реагирал бе тюфлек? Разпадна ви се схемата и почнахте да пищите! Що не внесеш заявителски материал срещу Методи Андреев, а само приказваш? Ако съм на мястото на М.Андреев ще те дам под съд, да си докажеш думите в съда, иначе ще бъдеш осъден за клевета.

22.09.2015 23:54:59

Анонимен

Къса се синджира и за лапачите връзкари. Тоя е пълен смешник, като останалото МВР...

22.09.2015 20:46:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.