• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Франция се обяви срещу разширяването на НАТО

Франция се обяви срещу разширяването на НАТО

/КРОСС/ „Разширяването на НАТО в момента не е приоритет. Позицията на Париж е, че на страните, които искат да се присъединят към Северноатлантическия съюз, трябва да бъде отказвано", заяви френският президент Франсоа Оланд след среща с генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от France 24.

Франция не приветства влизането на Украйна в НАТО и че единственият път за решаването на кризата в Донбас е чрез спазване на примирието, договорено в Минск, посочи по-рано Оланд в интервю за Reuters. Оланд все пак призова европейските страни от НАТО да засилят отбранителните си възможности, „за да бъдат готови да отговорят на различни заплахи".

„Алиансът извършва най-голямото засилване на общата си отбрана от края на Студената война", заяви от своя страна Столтенберг в Париж.

Последното разширяване на НАТО беше през април 2009 г, когато към военния съюз се присъединиха Албания и Хърватия, с което броят на страните се увеличи до 28. Други 15 държави участват в програмата „Партньорство за мир", смятана за първа крачка към членство в алианса.

Държавите в процес на присъединяване са три: Босна и Херцеговина, Черна гора и Македония. Амбиции в тази посока освен Украйна има и Грузия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тя заплахата за Европа е вътре от самите европейци.Няма кой да напада Европа,но скоро младите джихадисти дето си ги е отгледала и са много по-вече от германци,британци,французи,италианци,испанци и т.н. ще я взривят.САЩ ще гледат сеир.

04.03.2015 15:29:51

добърден

Брей тия накрая сами от себе си трябва да се пазят като вкарат целия свят в нато. А не после ще дойдат 'извънземните' и шъ се пазят от тях.

04.03.2015 14:34:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.